Cateva Articole utile
Blogul Nostru
Blogul Nostru
Decizia de a cumpara o mobila de bucatarie pe comanda este cam la fel cu cea de achizitie a unui outfit nou pentru un eveniment important. Pastrand proportiile, desigur, vorbim doar despre cum luam hotararea. Femeile se gandesc de fiecare data daca isi iau o rochie gata facuta de la magazin sau daca apeleaza la un atelier profesionist pentru ceva croit special pentru ele.
Si tot femeile sunt cele care, haideti sa fim sinceri, stau cel mai mult in bucatarie, nevoile lor de functionalitate si estetica trebuie sa primeze, chiar daca in decizia finala se consulta (intotdeauna :) ) partenerul. Desigur, doamnele isi fac mai des haine la croitor decat un mobilier de bucatarie pe comanda, asadar intelepciunea si atentia cu care se analizeaza datele si informatiile in cazul achizitiei de mobilier sunt si mai mari.
Vreti ceva autentic, special croit pe nevoile voastre, care sa ascunda eventuale defecte sau imperfectiuni, sau luati un model gasit intr-un showroom, care nu va va indeplini cu usurinta toate dorintele? Daca ati ajuns sa cititi acest text, probabil va ganditi sa va (re)mobilati bucataria, iar prima decizie este cea legata de furnizorul de la care faceti achizitia. Un magazin sau un "croitor" de mobila?
Dupa ce ati studiat temeinic tendintele in domeniu ca sa alegeti modelul, trebuie sa va uitati atent la spatiul pe care il aveti. Circumstantele difera. Casa voastra poate dispune de o zona mica a bucatariei si, in plus, aceasta poate sa aiba o forma deosebita si greu de amenajat. Ambele date pot reprezinta o provocare, atat in a va gasi mobila gata facuta, care sa se potriveasca perfect dimensiunii si formei locului, cat si atunci cand optati pentru una pe comanda.
Presupunem ca ati ales varianta mobilierului pe comanda, pentru ca ati hotarat sa optimizati corespunzator tot spatiul, urmatoarea decizie tine de structura pe care vreti sa o dati bucatariei. O puteti pastra inchisa sau, daca spatiul va permite, se va "deschide" prin eliminarea unor pereti despartitori. Daca locuiti intr-o casa cu dimensiuni generoase, puteti avea o bucatarie mare, deschisa sau inchisa, unde se poate crea un adevarat loc de socializare pentru intreaga familie.
Urmatorul punct din analiza pre-achizitie ar trebui sa fie alegerea placilor MDF pentru mobilier executat la comanda. In acest fel, veti valorifica fiecare centimetru din suprafata unei bucatarii si veti ascunde anumite elemente mai putin reusite din interiorul locuintei precum grinzi, nise, conducte de orice tip, boilere, centrale termice sau finisaje grosiere. Pe scurt, va veti bucura de o bucatarie functionala, unica si personalizata.
Odata luate deciziile de mai sus, urmeaza familiarizarea cu anumite caracteristici care definesc MDF-ul, recomandat pentru executia mobilierului de bucatarie. De ce este necesar sa cunoasteti anumite informatii tehnice despre materiale? Ca sa va asigurati ca mobila pentru care ati platit este ceea ce v-ati dorit, din orice unghi ati privi-o: calitativ, functional, estetic.
MDF este prescurtarea din limba engleza pentru Medium Density Fibreboard, care sunt placi din fibre de densitate medie. MDF este ruda mai evoluata a PAL-ului, adica a Placilor Aglomerate din Lemn. Ambele tipuri de placi sunt din fibra de lemn si sunt obtinute din resturile ramase dupa prelucrarea bustenilor, care sunt apoi lipite cu rasini specifice și extrudate. Cel din urma proces prevede prelucrarea la cald a acestor ansambluri cu ajutorul unei prese speciale ce le transforma in placi.
Deosebirea majora dintre cele doua tipuri de placi, MDF si PAL, sta in densitate. In cazul placilor de tip MDF, aceasta este ridicata, de aici diferentele de calitate si pret cand ne alegem un mobilier pe comanda. Placile de tip MDF sunt folosite, in principal, pentru ca sunt foarte rezistente la schimbarile de temperatura si umiditate.
Citeste si articolul: Alegem MDF sau PAL? Ce trebuie sa stim despre fiecare
Am ajuns si la aspectul estetic al mobilierului, iar el este dat de stilul in care sunt vopsite placile de tip MDF cu ajutorul lacurilor pigmentate ce permit obtinerea unei palete variate de modele si texturi.
Acestea sunt obtinute prin aplicarea unei pelicule de vopsea cu un anumit grad de elasticitate ce transforma placa MDF intr-un material ideal pentru realizarea unor piese de mobilier rezistente la uzura, umezeala, folosire repetata sau impact mecanic. In cazul mobilierului de bucatarie sau cel din camera copilului, placile de MDF vopsit mat reprezinta cea mai buna alegere. Complementar, acestea pot sa primeasca si o protectie suplimentara de tip ultramat super coat, cu o textura finala deosebita.
Fabricarea placilor MDF vopsite mat respecta principiile ecologice in vigoare deoarece materialele folosite in ciclurile de vopsire au continut redus de formaldehide, sunt certificate UE si au impact redus asupra mediului.
Raman in continuare o alegere eleganta pentru anumite piese de mobilier, inclusiv cel de bucatarie, deoarece dau ansamblului un aspect mai rafinat. Se poate merge chiar pana la un efect sticlos cand vorbim despre aspectul lucios al placilor MDF. Acesta se obtine prin aplicarea unei pelicule suplimentare de lac lucios, care are si un rezultat decorativ. Placile MDF vopsite lucios sunt recomandate mai ales pentru executarea mobilierului cu destinatie rezidentiala, ultra personalizat si sofisticat.
Si in cazul placilor MDF vopsite lucios sunt respectate normele ecologice impuse la nivel de Uniune Europeana. Fabricantii folosesc compusi organici care se pot amesteca cu apa, fiind compatibili cu alti solventi organici comuni.
Alegerea MDF-ului ca material de baza in realizarea unei bucatarii pe comanda reprezinta garantia unui ansamblu rezistent la umiditate, elegant si functional.
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Doriti sa primiti o oferta pentru proiectul dvs.?