Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Cum sa alegeti furnizorul de mobila la comanda

Cum sa alegeti furnizorul de mobila la comanda

Poate fi o experienta destul de provocatoare alegerea furnizorului de mobila la comanda, odata ce ati ajuns la aceasta faza a amenajarii casei voastre. Intr-o piata care a crescut masiv in ultimii ani, un lucru bun de altfel, deoarece concurenta este buna, au aparut si multi furnizori nepregatiti. De aceea, procesul de selectie a furnizorului de mobila la comanda potrivit pentru voi trebuie sa fie unul cat mai riguros pana il veti alege pe cel cu care doriti sa construiti o relatie de lucru si sa duceti la bun sfarsit proiectul casei voastre.

Furnizorul potrivit este acela care dovedeste seriozitate si promptitudine pe parcursul procesului de prezentare a portofoliului sau si ofera consultanta clientului, livreaza produsele la timp, conform contractului, produce mobilier de calitate si stabileste un pret corect pentru acesta.

Una dintre cele mai importante calitati ale unui bun furnizor de mobilier pentru uz domestic nu este doar sa fie disponibil, ci sa poata participa in relatia cu clientii sai intr-un mod inteligent si agil. Va doriti un partener care este, dincolo de un producator de mobila profesionist, un strateg, un consultant in amenajarea spatiului, cineva care va poate oferi expertiza si servicii de calitate, cu mult inainte de a va arata ce fel de elemente poate sa produca.

MOBPROIECT a pus laolalta o lista cu recomandari pe care sa le luati in considerare atunci cand va alegeti furnizorul de mobila la comanda

#1. Documentati-va despre producatorii din piata si faceti o lista scurta cu cei care credeti ca v-ar putea face mobila pe care o visati

Rasfoiti-le site-urile si paginile de business din social media (GoogleFacebook, InstagramPinterest) unde puteti vedea nu doar prezentarea produselor, ci si feedback-ul clientilor, modul in care raspund comentariilor si eventualelor plangeri. Documentati-va si offline, nu doar pe internet, unde multi par profesionisti pentru ca au un marketing foarte bun si au un site de prezentare bine facut. Activati-va reteaua de prieteni, cunostinte, partneri de business sau colegi, cereti referinte de la ei.

#2. Contactati-i pe cei de pe lista finala, cereti-le referinte si fotografii din proiecte

Mergeti la sediul/ punctul de lucru/ showroom-ul fiecaruia, pentru a va asigura ca proiectele si fotografiile prezentate sunt din munca lor si pentru a vedea materialele cu care lucreaza, in format fizic. Totodata, cand vedeti produsele expuse va puteti uita la finisaje si accesorii, la modul de lucru si la cum arata un produs finit din punct de vedere vizual si calitativ.

#3. Cereti oferte de pret

Cereti oferte de pret fiecarui furnizor pe care l-ati vizitat si v-a convins prin calitatea produselor si modul de comunicare ca ati putea construi o relatie de parteneriat onesta si productiva. Odata cu oferta, cereti si un model de contract, un furnizor serios nu va avea nicio problema sa va dea un astfel de draft.

Sunt multi furnizori care lucreaza fara contract si va ofera un pret mai mic, insa ce trebuie sa stiti este faptul ca un producator de incredere respecta legislatia si incheie cu clientul un contract, cu stipularea pretului, termenelor de livrare si de plata, garantiei lucrarii si penalitatilor in caz de intarziere. In lipsa unui contract, sunteti complet neprotejati in fata uneor eventuale probleme de calitate si livrare. De asemenea, un furnizor serios incaseaza contravaloarea lucrarii doar in baza unei facturi si bon fiscale.

#4. Sunteti deja la momentul in care ati ales furnizorul de mobila la comanda

Ati luat o decizie bazata pe documentare, vizita la sediul/ punctul de lucru/ showroom-ul sau, ati studiat contractul si va pregatiti sa il semnati. La semnare, asigurati-va ca aveti desenele tehnice atasate la contract.

Ce sa mai aveti in vedere inainte si dupa semnarea contractului cu furnizorul de mobila

a) Abilitatea furnizorului de a fi deschis si atent la nevoile voastre, precum si de a elabora rapid o propunere clara de business, cuprinzatoare, aliniata cu instructiunile si cerintele voastre.

b) Disponibilitatea unui consultant dedicat si unei echipe calificate de productie, care va va ghida pe tot parcursul proiectului.

c) Capacitatea de a adauga valoare proiectului vostru si de a putea oferi, direct sau prin colaboratori, consultanta in designul de interior. Un bun furnizor de mobilier nu vinde doar mobilier, ci ofera solutii. Multi pot produce si vinde sifonere sau mobila de bucatarie, dar nu toti furnizorii sunt capabili sa ofere servicii de consultanta ergonomica si amenajari interioare, de exemplu.

d) Comunicarea cu voi, in calitate de potential client. Cat de prompt raspunde solicitarilor voastre si cat de generos este cu detaliile si informatiile despre produsele sale. Aveti nevoie de un furnizor care sa poata livra la timp mobilierul si care sa fie sincer, sa va dea un motiv pentru a motiva o intarziere. De asemenea, cei mai buni furnizori vor tine legatura cu voi in mod regulat pe parcursul contractului, dar si dupa incheierea lui. Vor fi interesati de feedback-ul vostru pentru a-si putea imbunatati serviciile.

e) Calitatea serviciului clienti si garantia post-vanzare.

Atat de multe aspecte la care sa va ganditi cand va alegeti furnizorul de mobila la comanda, stim, poate fi coplesitor! Pastrati, insa, ponturile de mai sus ca puncte de reper importante pe care trebuie sa le aveti in vedere cand cautati un nou furnizor.

Aveti nevoie acum de un furnizor serios de mobila la comanda? Mobproiect poate fi o alegere tocmai buna pentru nevoile voastre, ne puteti contacta oricand pentru o discutie!

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

89

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici