Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Tipuri de noptiere pentru un dormitor functional, confortabil si frumos visual

Tipuri de noptiere pentru un dormitor functional, confortabil si frumos visual

De-a lungul vremii a evoluat considerabil stilul in care sunt create noptierele, precum si utilizarea lor in designul si functionalitatea unui dormitor. De la zilele cand erau folosite pentru adapostirea oalelor de camera (da, chiar aveau acest scop in vremuri de demult) noptierele au devenit un accesoriu util si important, atat pentru depozitarea unor mici obiecte personale, cat si pentru afisarea altor elemente cu impact in aspectul visual al camerei.

Cert este ca, desi tind sa fie piese de mobilier mai mici, ele pot adauga incaperii un strop de stil. Totodata, prin carti si alte mici accesorii lasate la vedere pe ele, noptierele sunt cadrul unei declaratii a personalitatii si preferintelor stapanilor casei.

Stilul si caracteristicile noptierelor de dormitor pot varia semnificativ in funcție de nevoile proprietarului casei. Din fericire, exista o mulțime de optiuni care sunt functionale si frumoase, de la stiluri din lemn la modele rotunde, patrate, si elemente minimaliste din fier sau lemn.

Materiale din care sunt fabricate noptierele

Materialele utilizate pentru producerea noptierelor de dormitor pot varia. Lemnul este materialul cel mai frecvent utilizat, desi tipul de lemn utilizat poate varia semnificativ. Lemnul dur tinde sa fie frecvent utilizat, deoarece este durabil si are un aspect frumos. Metalul este mai puțin utilizat, desi unele noptiere de dormitor vor combina metalul si sticla pentru a crea o piesa de mobilier placuta din punct de vedere estetic. Plasticul si compozitele sunt mai puțin utilizate pentru standurile de noapte, dar aceste materiale pot fi folosite pentru mobilierul pentru copii.

Tipuri de noptiere de pat

Noptiera solida si practica

Acest tip de noptiera este folosit in dormitoarele cu mobilier greu si este una incapatoare, deoarece este construita dintr-un blat si 2-3 sertare in care pot fi depozitate accesorii, carti, telecomanda TV sau alte obiecte, dar si lenjerie personala sau medicamente. Aceste noptiere sunt produse din lemn masiv, de obicei, dar si din MDF sau PAL. Sunt perfecte pentru persoanele care nu agreeaza aglomerarea in dormitor si vor sa ascunda totul in sertare sau sifonier.

Noptiera cu dulap si oglinzi

Acest tip de noptiera se incadreaza cel mai bine intr-un decor elegant de dormitor, fiind formata dintr-un corp fix, cu picioare si usa cu model completata in spatiile goale de oglinzi. Acestea nu au neaparat o functionalitate, ci, mai degraba, un rol estetic. In schimb interiorul noptierei poate ascunde multe accesorii sau obiecte mici care nu se doresc lasate la vedere. Noptiera tip dulap poate fi, desigur, fabricate si cu usa integral din material.

Noptiera plutitoare

In acord cu designul camerei si al mobilierului industrial sau minimalist, puteti opta pentru noptierele de pat plutitoare, care reprezinta, practic, o polita suspendata cu sfori sau lanturi langa pat. Functionalitatea acestui tip de noptiera este redusa, insa, la capitolul estetic, acumuleaza multe bile albe. In plus, puteti folosi si spatiul de sub ea unde puteti amplasa fie o cutie decorativa care are si rol de spatiu de stocare, fie un accesoriu care sa completeze estestica incaperii. Sau, in cazul in care sunteti posesor de animale de apartament mici, acela poate fi un loc ideal de dormit pentru patrupedul vostru.

Noptiera cu rafturi

Este construita din lemn, MDF sau PAL si este alcatuita din 2 polite incadrate de picioare inalte care pot fi din lemn, MDF, PAL sau chiar metalice. Este tocmai buna pentru persoanele care nu au nevoie de foarte multe accesorii langa pat, si contribuie la un dscor aerisit al dormitorului.

Noptiera industriala

Daca v-ati amenajat dormitorul in stil minimalist, acest tip de noptiera se incadreaza perfect in el. Noptierele industriale sunt produse in culori inchise, din materiale rigide, cu linii drepte. Intr-un dormitor mic, aceste noptiere pot fi piese de rezistenta ale incaperii.

Noptiera mixta

Compuse dintr-o parte deschisa, cu un raft sau o tavita in partea de jos si un sertar sus, noptierele mixte sunt bune pentru persoanele care doresc sa isi ascunda accesoriile precum ochelarii si telecomanda, dar sa lase la vedere cartile pe care le citesc.

Noptiera pentru copii

Si dormitorul copilului are nevoie de noptiera, iar pentru cei mici exista modele specifice, de inaltime mai redusa si croite din materiale in culori vii sau chiar din plastic. In functie de interesele celui mic, o noptiera produsa la comanda poate fi personalizata cu desene care sa ilustreze eroii preferati ai micutului, animale sau elemente din natura.

Asa cum un pat bun face diferenta in cazul unui somn de calitate sau in momentele de relaxare de peste zi, si noptiera este un element important care va poate face serile mai confortabile cand aveti toate obiectele de care aveti nevoie la indemana. Si puteti savura o cana cu ceai sau un pahar cu vin in timp ce cititi o carte buna.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

71

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici