Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Stiluri de design interior in voga

Stiluri de design interior in voga

Chiar daca multi dintre noi am inceput sa resimtim gustul iesirilor in natura si in vacante, inca sunt in noi urmele a ceea ce am trait in 2020. Timpul indelungat petrecut in case si telemunca au schimbat nevoile tuturor cand vorbim despre spatiul de acasa. Cu totii ne-am conectat mult mai intim cu casele noastre, mai mult decat ar fi fost posibil cu stilul de viata si de munca in pre-pandemie. Dupa ce ne-am uitat la aceiasi 4 pereti timp luni intregi, multi am simtit nevoia sa ne documentam in stiluri de design interior si sa ne reimprospatam spatiul caminului. Altii au decis sa faca schimbari anul acesta.

Daca v-ati propus o reamenajare a casei, sau macar a unora dintre incaperi, puteti opta pentru unul dintre cele mai in voga stiluri de design al acestui an. Desigur, cel mai bine ar fi sa lucrati cu un designer de interior, dar daca acest lucru nu este posibil, cunoasterea diferitelor stiluri si diferentierea lor va pot ajuta sa va amenajati singuri caminul.

Stilul maximalist

Ati fi crezut ca acest stil va putea reveni cu usurinta la moda, mai ales dupa o perioada menita sa ne invete multe? Dupa ce ne-am adaptat la viata intr-o pandemie care ne-a readus aproape de simplitate si functionalitate? Ei bine, maximalismul este din nou in voga, pentru ca multi isi doresc acum interioare amenajate extravagant, detaliat si special, simtind nevoia sa aiba un spatiu personal in care sa isi exprime bucuria prin culoare. Si sa aiba tot confortul, mai ales daca sunt nevoiti sa stea multa vreme in casa.

Silul maximalist, opus minimalismului, vine cu ambiente interioare de neuitat, nuante si materiale puternice, contrastante, cu piese de mobilier statement si multa personalitate. Estetica "mai mult inseamna mai mult" este si ea in trend alaturi de "less is more".

Stilul industrial

Interiorul industrial aduce o atmosfera rece si moderna, se potriveste oamenilor care au nevoie de spatiu aerisit si functionalitate. Stilul combina obiecte noi si refacute pentru o reteta unica de modern si vintage. Designul industrial se caracterizeaza prin spatii deschise curate - fiecare camera de la bucatarie la subsol contine plafoane inalte, spatioase, de tip mansarda. Paletele de culori sunt pastrate reci, veti vedea adesea un amestec de gri, negru si alb completat cu pete de albastru sau verde.

Metalul este cel mai des utilizat material in proiectarea unui spatiu interior de tip industrial. Ofera un farmec robust si poate fi folosit pe orice, de la corpuri de iluminat si blaturi pana la case de scari si bateriile chiuvetelor de baie si bucatarie. Decorul industrial a devenit o alegere pentru multi proprietari de spatii de mansarda urbane, care erau in trecut fabrici, scoli sau alte cladiri vechi cu tavan inalt din caramida si plafon. Atunci cand va alegeti elementele de mobilier si decoratiunile, nu uitati ca modelele industriale de epoca pot completa foarte bine aspectul final al spatiului.

Stilul modern

Casele moderne impartasesc caracteristici similare cu interioarele minimaliste. Accentul este pus pe simplitate, curatenie si absenta decorului sau a detaliilor. Mobilierul ofera linii netede si curate, inspirate din arhitectura anilor 1930. Paletele de culori sunt formate de obicei din nuante neutre, cum ar fi alb, crem si bej. Cu toate acestea, spre deosebire de interioarele minimaliste, aceste case contin stropi de culori stralucitoare precum portocaliu, roz si turcoaz pe articole precum vesela, perdele si covoare. Toate elementele electronice din interiorul modern sunt simplificate astfel incat camerele de zi contin DVD playere incorporate, iar bucatariile au televizoare cu ecran plat mic. Plasticul si placajul sunt utilizate frecvent in mobilierul in stil modern.

Stilul Scandinav

Stilul scandinav indeamna catre simplicitate, functionalitate, eficienta si aduce accente de culoare diverse, care invita la un spatiu personal cald si atent echilibrat. Interioarele scandinave sunt oarecum similare atat cu stilul de design rusesc, cat și cu cel rustic. Poate fi definit prin simplitatea sa, utilizarea liniilor curate si a materialelor in culori legate de pamant. Pardoselile din lemn de esenta tare sunt folosite in fiecare camera, cu exceptia baii. Podelele sunt intotdeauna deschise la culoare, la fel ca și restul casei. Peretii sunt de obicei albi sau gri, iar textilele albastre sunt folosite pe canapele, covoare si lenjerie de pat pentru a aduce un strop de culoare in casa. Mobilierul si arhitectura scandinava minimalista prezinta linii curate si simple. Semineele nordice sunt de obicei marele punct de atractie al unei camere, care au atat rolul de a incalzi interiorul, cat si de a oferi un contrast confortabil cu culorile pale.

Stilul Traditional

O casa traditionala va fi umpluta cu mobilier din diferite stiluri de epoca, cum ar fi Tudor, Louis XV si Georgian. Cu toate acestea, spre deosebire de interioarele eclectice, casele in stil traditional au o coeziune vizuala mult mai distincta in paleta de culori si materiale. Mesele, scaunele si canapelele sunt realizate de obicei din lemn inchis la culoare si sunt ornate cu sculpturi si curburi. Ferestrele sunt proiectate in mod similar, cu margini festonate, accente si sunt acoperite cu draperii luxoase, stranse si cu ciucuri. Culorile sunt pale si calde pentru a crea un ambient calm in toata casa. Camerele sunt iluminate cu candelabre de cristal stralucitoare si sfesnice de argint care ofera o stralucire calda. Florile proaspete sau de matase stau in vaze cu detalii si picturile in ulei cu natura moarta sunt adesea folosite ca accesorii decorative.

Minimalist

Casele minimaliste sunt ordonate, afisand doar articole precum canapele, mese si corpuri de iluminat care sunt esentiale pentru o viata funcționala. Interioarele minimaliste se concentreaza pe simplitate si frumusete obtinute fara efort. Caracterul minimalist se naste nu prin detalii, ci prin materiale naturale si obiecte esentiale folosite in decorul incaperii. Camerele sunt monocromatice, de obicei cu accente neutre foarte subtiri. Peretii sunt simpli, cu una sau doua piese decorative, cum ar fi o panza sau o oglinda. Toate suprafetele, de la bucatarie la baie, trebuie sa fie complet curatate. Mobilierul are linii curate, cu foarte putine detalii. Minimalismul in designul interior este influentat de filosofia zen japoneza, care apreciaza valoarea spatiului gol si absenta ornamentelor.

Stilul Urban

Interioarele urbane impartasesc o eleganta similara asemanatoare cu mansardele, cu un pic de aroma rustica aruncata in the mix. Caramida si piatra raman expuse si confera peretilor personalitate, iar iluminatul industrial cu suspensie din otel, cupru si fier forjat acopera toata incaperea. Iluminatul este, de asemenea, un element important, deoarece rupe monotonia nuantelor intunecate care imbraca podelele, peretii si mobilierul. Ferestrele sunt din podea pana in tavan, iar mobilierul este facut dintr-un amestec de lemn lucios si degradat, pentru a crea un echilibru perfect intre stilul vechi si stilul industrial.

Stilul Vintage

Vintage nu inseamna o camera plina de anticitati si vechituri, vintage se refera la stilul anilor '40 si '50 si vine cu o ambianta nostalgica si confortabila. Descoperirile eclectice ale pietei de vechituri pot fi afisate pe rafturi deschise, in boluri decorative sau pe rafturi pentru carti, pentru a adauga interes vizual si personalitate. Culorile din interiorul stilului vintage sunt de obicei in tonuri deschise si neutre, cu nuante vii folosite exclusiv pentru impact. In bucatarie, diferite ustensile de gatit si accesorii, cum ar fi prajitoare de paine vintage, aparate de cafea si mixere, sunt lasate pe blaturi pentru un plus de fler antic. In sufragerie, canapelele si scaunele sunt tapitate cu modele pastorale sau florale detaliate. Perdelele delicate din dantela in tonuri albe sau neutre ofera un accent moale care intareste vechiul.

Fie ca sunteti un designer de interior la inceput de drum sau doar o persoana pasionata in decorarea interioara, intotdeauna inspiratia vine din explorare si deschiderea catre noi idei si orizonturi. Asa incat, pentru orice stil ati opta, noi zicem ca este foarte bine sa aveti curaj sa explorati!

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

121

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici