Cateva Articole utile
Blogul Nostru
Blogul Nostru
Adevaratul decor in stil retro cuprinde de fapt cateva decenii de stiluri, iar termenul in sine este folosit pentru a descrie aproape orice tema de amenajare interioara influentata de tendintele si stilurile din trecut. Stilul retro in designul interior aduce cu sine o atmosfera de distractie, plina de viata, in culori stralucitoare si modele salbatice. Ganditi-va la tesaturi si texturi din anii '60 si veti avea deja idee incotro va puteti indrepta cu decorarea casei voastre pentru a surprinde cu adevarat esenta acestui stil. Nu exista nimic relaxat sau casual in ceea ce priveste decorarea in stil retro, dimpotriva, camerele vor fi ocupate, cu aspect indraznet, deci si personalitatea voastra trebuie sa fie pe masura. Pentru ca interiorul unei case reflecta personalitatea proprietarului.
Daca nu sunteti pregatiti sa va amenajati casa integral in stil retro, aduceti in ea macar cateva elemente din acest decor energizant. In zilele noastre, retro poate fi si o combinatie de elemente clasice cu unele moderne, mixu-ul emanand un sentiment de autenticitate si modernism.
Mobilierul in stil retro da o senzație abstracta, fiecare piesa aproape luptand pentru lumina reflectoarelor ca punct central al camerei. Canapelele sunt largi si alungite, cu perne aruncate in mai multe culori pentru un plus de culoare. Scaune de bar cromate stralucitoare, unele chiar rosii aprinse, va atrag atentia asupra unui bar umed sau a unei bucatarii in stil restaurant, in timp ce scaunele Mitt ofera confort oaspetilor.
Una dintre cele mai simple modalitati de a oferi unei camere o senzatie retro este alegerea culorilor retro. Din fericire, nu este greu de facut. Schema de culori este accentuata in stilul de design retro. Armonia dintre culorile indraznete si blande va ajuta spatiul de locuit sa aiba deopotriva personalitate si eleganta.
Verde de avocado este de departe cea mai populara alegere de culoare retro, urmata indeaproape de galben mustar si combinatii de maro, negru, alb si rosu. In plus, violetul si rozul fierbinte reprezinta un plus pentru decorul retro. Nu va sfiiti sa alegeti articole care conțin putin din toate, cu amestecuri de portocaliu stralucitor, verde, albastru indigo si galben pe o singura bucata.
Schema de culori in stil retro s-a schimbat cu fiecare decada. In anii 1950, designerii fie combinau culorile remarcabile cu cele stralucitoare, fie imbinau nuante albastru deschis, violet inchis si negru.
In anii 1960, designerii au preferat din nou doar culorile stralucitoare, creand interioare stralucitore si impresionante.
In anii 1970, designerii au folosit o gama de culori mai neutra. In plus, a aparut si muzica disco afectand culorile stilului retro, astfel incat albul galben si galbenul au luat avand si au predominat decorurile interioare.
Nu exista nicio limita atunci cand vorbim despre accente si accesorii. Accesoriile retro includ covoare pufoase, margele de usa, lampi lava, mese de skate si scaune scoop. Arta si sculpturile sunt in mod obisnuit indraznete si neobisnuite, inclinandu-se mai mult spre piese abstracte, mai degraba decat peisaje simple si natura moarta.
Exista doar trei optiuni de pardoseala atunci cand alegeti decorarea in stil retro. Acestea sunt lemnul natural, covoarele shag sau un amestec indraznet de placi plasate intr-un model de sah.
Totodata, draperiile din tesaturi naturale, cu imprimeuri geometrice, cu modele florale sau in culori vibrante sunt specifice decorului retro.
Elementele decorative indraznete ocupa un loc de cinste in amenajarile interioare in stil retro. Printre cele mai des intalnite elemente pe care le puteti integra intr-o amenajare retro moderna se numara fotografiile alb-negru, cartile, vederile postale. Accesoriile vintage, precum telefoanele cu model retro sau radiourile vechi, sunt, la randul lor, frecvent intalnite in designul interior retro.
Practic, in stilul retro nu exista nicio formula fixa pentru a crea peretii retro. Si in cazul acestora modelele penduleaza intre combinatii indraznete si armonioase de culori. Puteti alege atat vopseaua de interior, cat si pereti de lemn sau zugraveala decorativa. Lambriurile erau foarte la moda in anii '50-'70, care se gaseau in mai toate bucatariile. De asemenea, tapetul era un decor popular si adesea folosit in toate camerele caselor, chiar si in baie.
Lampile de podea si lampile patrate sau cu ciucuri sunt ambele alegeri retro minunate. Sau puteti opta pentru un candelabru multicolor care se conecteaza la o priza de perete si are un cablu suspendat drapat din carlig in carlig.
Diverse forme, texturi si culori combinate curajos pentru a crea un aspect la fel de inedit ca epoca ce l-a influentat, cam asa s-ar rezuma decorarea in stil retro. Pe care noi va recomandam sa o faceti cu ajutorul unui designer de interior, pentru a fi siguri ca respectati stilul. Crearea unui decor retro corect si functional necesita atentie la fiecare detaliu. Mobilierul retro este robust, durabil si complet utilizabil. Totul este util si funcțional.
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Doriti sa primiti o oferta pentru proiectul dvs.?