Cateva Articole utile
Blogul Nostru
Blogul Nostru
Stilul american in designul de interior exista si se distinge printr-o serie de caracteristici. Nu poate fi cu usurinta abordat intr-un apartament de bloc cu camerele separate de pereti si dimensiuni reduse, pentru ca unul dintre elementele sale distinctive este spatiul mare deschis. Farmecul acestui tip de decor este dat, in primul rand, de livingul si bucataria open space, dar si de modul in care este plasat mobilierul american, culorile si utilizarea accesoriilor.
Stilul american a aparut in prima parte a secolului al XVII-lea. In acel moment, primii colonisti din Europa au inceput sa exploreze continentul necunoscut, dar atat de atragator, de peste mari. Imigrantii bogati au cautat sa-si amenajeze casele in spiritul propriei culturi, insa nu a fost atat de usor sa isi recreeze mediul de acasa la fata locului. Lipsa tesaturilor adecvate si a materialelor de finisare i-a impiedicat sa transmita pe deplin caracteristicile unui anumit stil de interior.
Inițial, chiar si mobilierul scump era simplu si functional dupa tendintele britanice la moda. Pana in 1780, fosta simplitate a fost inlocuita cu sculpturi si cornise curbate. In același timp, au aparut primele modele de mobilier cu adevarat american - dulapuri sub forma de comode stivuite una peste alta sau birouri de scris cu contururi ondulate. Pana la inceputul secolului al XIX-lea, formarea stilului american era aproape completa. Principalele sale caracteristici sunt sobrietatea, decorul laconic, culorile naturale si formele geometrice clare.
In stilul american foarte importante sunt culorile. Americanii sunt traditionalisti si au ramas fideli stilului britanic de care sunt legati. Culorile dominante in interioarele americane sunt:
Camerele spatioase necesita o gandire foarte atenta a scenariilor de iluminare pentru fiecare zona. Iluminatul interior in stilul american se caracterizeaza prin:
Elementele de interior sunt amplasate in partea centrala a incaperii sau intr-o zona dedicata cu anumite functionalitati. Nu este instalat de-a lungul peretilor. Camerele spatioase sunt propice organizarii compozitiilor confortabile, grupate la mijloc. De exemplu, o canapea si fotolii sunt asezate in jurul unei masute de cafea. O masa este plasata astfel incat sa existe o trecere libera din ambele parti, iar scaunele o inconjoara. In dormitor, zona centrala este ocupata de un pat, iar in bucatarie, o "insula" este adesea situata în centru.
In stilul american este predominant mobilierul masiv si confortabil de dimensiuni mari, iar pentru bucatarie, este si functional. Chiar si pentru o camera impartita in zone, sunt selectate elemente de mobilier dintr-un set.
Livingul american nu are o culoare caracteristica, totul depinde de gusturile voastre. Puteti alege culori stralucitoare sau fade, important este sa le combinati corect. Pardoseala este acoperita cu parchet laminat sau de lemn, pe pereti puteti avea tapet.
Deoarece camera de zi este elegata de bucatarie, este necesara marcarea zonelor prin doua tipuri de iluminat si plasarea corecta a mobilierului specific fiecarei incaperi. Cel de living poate fi: o canapea, cateva scaune si o masuta de cafea. Uneori exista si un semineu, iar atunci canapeaua trebuie orientata catre acesta.
Deoarece mobilierul principal este in centrul camerei, un dulap de lemn sau rafturi de carti pe care puteti sa puneti plante, carti si accesorii sunt binevenite. Puteti face chiar si un colt pe un perete numit "Wall of Fame" unde sa amestecati diverse diplome si certificate. Pentru decorarea ferestrelor folositi jaluzele din material textil sau perdele in stil american.
Bucataria americana este foarte simpla (pentru mobilier), dar dotata cu tehnologie de ultima ora (in ceea ce priveste electrocasnicele si echipamentele de bucatarie). Un atribut obligatoriu al bucatariei americane este un ventilator puternic sau hota pentru ca este cartierul general in care familia petrece mult timp. Bucataria poate fi facuta din lemn, scaunele si masa sunt neaparat amplasate in mijlocul ei, acestea fiind si ele din lemn sau PAL cu aspect de lemn.
Dormitorul american poate combina o varietate de articole moderne si vechi pe care le puteti alege pe placul vostru. Patul este orientat spre perete, este realizat in stil clasic si sunt mereu prezente noptiere si comode. In cazul in care camera este suficient de mare, puteti aranja si o garderoba. Nu gasim in dormitoarele americane decat mobilierul necesar, fara exces de decoratiuni, dar toate elementele emana stil si rafinament. In ceea ce privește culoarea, sunt cel putin doua in dormitor: una intunecata pentru mobilier, alta deschida pentru pereti, accesorii si textile.
Baia americana este despre confort, iar designul este realizat cu materiale naturale. Pardoseala este din gresie sau marmura, parchetul laminat este mai putin folosit. Peretii pot fi vopsiti (pentru aceasta sunt acoperiti cu tencuiala texturata) sau poate fi pus mozaic cu gresie. Instalatiile sanitare sunt simple si clasice, exista o noptiera instalata sub chiuveta, dulapuri suspendate si oglinda in forma ovala sau dreptunghiulara.
Stilul american combina elementele clasice cu modernitatea. Plasticitatea si liberalitatea acestei tendinte ii permit sa fie potrivita in orice proiect de casa cu o suprafata suficient de mare.
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Doriti sa primiti o oferta pentru proiectul dvs.?