Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Stilul american in amenajarile interioare

Stilul american in amenajarile interioare

Stilul american in designul de interior exista si se distinge printr-o serie de caracteristici. Nu poate fi cu usurinta abordat intr-un apartament de bloc cu camerele separate de pereti si dimensiuni reduse, pentru ca unul dintre elementele sale distinctive este spatiul mare deschis. Farmecul acestui tip de decor este dat, in primul rand, de livingul si bucataria open space, dar si de modul in care este plasat mobilierul american, culorile si utilizarea accesoriilor.

Stilul american este caracterizat prin:

 • Imitatie de lux, inlocuirea materialelor naturale cu finisaje din PAL si MDF.
 • Predominanta celui mai economic iluminat - prezența aplicelor, lampilor de podea, lampilor de masa. Lumina centrala este folosita in sufragerie.
 • Impartirea spatiului in zone folosind elemente mobile, rafturi deschise.
 • Combinarea camerelor cu funcționalitati diferite - bucataria poate fi în aceeași camera cu sala de mese, locul de dormit sau holul este adesea combinat cu camera de zi.
 • Amplasarea mobilierului in centrul camerei si nu de-a lungul peretilor.

Stilul american a aparut in prima parte a secolului al XVII-lea. In acel moment, primii colonisti din Europa au inceput sa exploreze continentul necunoscut, dar atat de atragator, de peste mari. Imigrantii bogati au cautat sa-si amenajeze casele in spiritul propriei culturi, insa nu a fost atat de usor sa isi recreeze mediul de acasa la fata locului. Lipsa tesaturilor adecvate si a materialelor de finisare i-a impiedicat sa transmita pe deplin caracteristicile unui anumit stil de interior.

Inițial, chiar si mobilierul scump era simplu si functional dupa tendintele britanice la moda. Pana in 1780, fosta simplitate a fost inlocuita cu sculpturi si cornise curbate. In același timp, au aparut primele modele de mobilier cu adevarat american - dulapuri sub forma de comode stivuite una peste alta sau birouri de scris cu contururi ondulate. Pana la inceputul secolului al XIX-lea, formarea stilului american era aproape completa. Principalele sale caracteristici sunt sobrietatea, decorul laconic, culorile naturale si formele geometrice clare.

Culorile

In stilul american foarte importante sunt culorile. Americanii sunt traditionalisti si au ramas fideli stilului britanic de care sunt legati. Culorile dominante in interioarele americane sunt:

 • Alb - poate servi drept baza sau evidentiaza anumite elemente din interior. Mai des se folosesc nuante calde, placute pentru ochi, de alb - laptos, crem. Arata incredibil de colorate in combinatie cu culorile materialelor naturale, pe care le completeaza.
 • Bej - popular in aliante cu alb sau ca culoare principala mai ales pentru ca nu raman repede semne pe obiecte si nu necesita un efort atat de mare ca albul pentru a mentine aspectul decent al camerei.
 • Culoarea nisipului - desi este o nuanta cam plictisitoare, se foloseste pentru accente precum fragment de perete, covor, mobilier tapitat.
 • Ciocolatiu - o nuanta suplimentara care va permite sa evidentiati detaliile individuale ale interiorului si sa dati decorului adancime. Se poate folosi aceasta culoare pentru perdele, covor, fotoliu sau grinzi de tavan.

Iluminatul interior

Camerele spatioase necesita o gandire foarte atenta a scenariilor de iluminare pentru fiecare zona. Iluminatul interior in stilul american se caracterizeaza prin:

 • Utilizarea spoturilor in jurul perimetrului unei camere sau a unei zone de zi dedicate dintr-o camera mare, cu functionalitati diferite.
 • Un candelabru solid cu multe brate si suspensii in partea centrala a camerei de zi, a mesei sau a zonei de dormit.
 • Adaugarea de dispozitive locale de iluminat - tot felul de lampi de masa, lampi de podea, aplice.

Mobilierul si plasarea lui in spatiu

Elementele de interior sunt amplasate in partea centrala a incaperii sau intr-o zona dedicata cu anumite functionalitati. Nu este instalat de-a lungul peretilor. Camerele spatioase sunt propice organizarii compozitiilor confortabile, grupate la mijloc. De exemplu, o canapea si fotolii sunt asezate in jurul unei masute de cafea. O masa este plasata astfel incat sa existe o trecere libera din ambele parti, iar scaunele o inconjoara. In dormitor, zona centrala este ocupata de un pat, iar in bucatarie, o "insula" este adesea situata în centru.

In stilul american este predominant mobilierul masiv si confortabil de dimensiuni mari, iar pentru bucatarie, este si functional. Chiar si pentru o camera impartita in zone, sunt selectate elemente de mobilier dintr-un set.

Particularitati ale stilului american in functie de camera

Livingul american nu are o culoare caracteristica, totul depinde de gusturile voastre. Puteti alege culori stralucitoare sau fade, important este sa le combinati corect. Pardoseala este acoperita cu parchet laminat sau de lemn, pe pereti puteti avea tapet.

Deoarece camera de zi este elegata de bucatarie, este necesara marcarea zonelor prin doua tipuri de iluminat si plasarea corecta a mobilierului specific fiecarei incaperi. Cel de living poate fi: o canapea, cateva scaune si o masuta de cafea. Uneori exista si un semineu, iar atunci canapeaua trebuie orientata catre acesta.

Deoarece mobilierul principal este in centrul camerei, un dulap de lemn sau rafturi de carti pe care puteti sa puneti plante, carti si accesorii sunt binevenite. Puteti face chiar si un colt pe un perete numit "Wall of Fame" unde sa amestecati diverse diplome si certificate. Pentru decorarea ferestrelor folositi jaluzele din material textil sau perdele in stil american.

Bucataria americana este foarte simpla (pentru mobilier), dar dotata cu tehnologie de ultima ora (in ceea ce priveste electrocasnicele si echipamentele de bucatarie). Un atribut obligatoriu al bucatariei americane este un ventilator puternic sau hota pentru ca este cartierul general in care familia petrece mult timp. Bucataria poate fi facuta din lemn, scaunele si masa sunt neaparat amplasate in mijlocul ei, acestea fiind si ele din lemn sau PAL cu aspect de lemn.

Dormitorul american poate combina o varietate de articole moderne si vechi pe care le puteti alege pe placul vostru. Patul este orientat spre perete, este realizat in stil clasic si sunt mereu prezente noptiere si comode. In cazul in care camera este suficient de mare, puteti aranja si o garderoba. Nu gasim in dormitoarele americane decat mobilierul necesar, fara exces de decoratiuni, dar toate elementele emana stil si rafinament. In ceea ce privește culoarea, sunt cel putin doua in dormitor: una intunecata pentru mobilier, alta deschida pentru pereti, accesorii si textile.

Baia americana este despre confort, iar designul este realizat cu materiale naturale. Pardoseala este din gresie sau marmura, parchetul laminat este mai putin folosit. Peretii pot fi vopsiti (pentru aceasta sunt acoperiti cu tencuiala texturata) sau poate fi pus mozaic cu gresie. Instalatiile sanitare sunt simple si clasice, exista o noptiera instalata sub chiuveta, dulapuri suspendate si oglinda in forma ovala sau dreptunghiulara.

Stilul american combina elementele clasice cu modernitatea. Plasticitatea si liberalitatea acestei tendinte ii permit sa fie potrivita in orice proiect de casa cu o suprafata suficient de mare.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

45

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici