Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Importanta culorilor in designul interior

Importanta culorilor in designul interior

Culorile pot scoate in evidenta un spatiu amenjat cu mobila si accesorii de calitate sau, dimpotriva, il pot pune in umbra. Alegerea culorii potrivite pentru amenajarea unei case constituie un aspect foarte important in amenajarea si mobilarea unei case.

Culorile se impart in doua categorii: tonuri calde și reci. Tonurile calde, cum ar fi rosu, portocaliu si galben, pot energiza un spatiu si pe cei care il locuiesc. Tonurile reci precum albastru, verde si violet creeaza in general o atmosfera linistita si relaxanta. Folositi-le in avantajul vostru pentru a crea un spatiu primitor, productiv, care sa va inspire, si, nu in ultimul rand, unde va puteti odihni bine.

Albastrul este, fara indoiala, una dintre cele mai puternice nuante ale spectrului psihologiei culorilor. Nuantele profunde si indraznete, cum ar fi bleumarin si albastru regal, sunt minunate pentru evocarea increderii si sunt asociate cu calitatile precum loialitatea, increderea, pacea si succesul.

Nuantele mai deschise ale culorii inspira un sentiment de calm si liniste acasa, ceea ce le face grozave pentru dormitoare, bai si spatii de locuit in care doriti sa va relaxati. Albastrul incetineste metabolismul si are un efect calmant, deci este considerat benefic pentru minte și corp atunci cand este utilizat in casa ori la birou. Se spune ca albastrul ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la incetinirea ritmului cardiac. Albastrul deschis sau pastel poate crea liniște si este asociat cu sanatatea, vindecarea si intelegerea.

Verdele este culoarea naturii. Considerat cea mai odihnitoare culoare pentru ochi, verdele poate aduce un sentiment de calm și securitate atunci cand este utilizat in amenajarea unui camin. Verdele simbolizeaza cresterea, armonia, prospetimea si fertilitatea si, in general, ii face pe oameni sa se simta in siguranta emotional. Verdele este potrivit pentru fiecare camera din casa si poate avea un efect calmant atunci cand este folosit ca si culoare principala pentru decorare. Asocierea verdelui deschis cu griul este des intalnita in designul modern, iar utilizarea diferitelor nuante intr-o singura camera poate genera un contrast placut.

Violetul, chiar si cele mai intunecate nuante ale sale, este dramatic, bogat și sofisticat. Poate oferi adancime unei scheme de amenajare interioara si este asociat cu luxul si creativitatea. Valorile mai deschise ale violetului, cum ar fi lavanda, pot adauga o calitate odihnitoare unui dormitor. Aproximativ 75 la suta dintre pre-adolescenți aleg movul pentru camerele lor, pentru ca este o declaratie indrazneata si ofera spatiului o senzatie de mister.

Rosul predispune la emotii energice si sugereaza pasiune, dorinta, dragoste. Poate fi insa o culoare destul de obositoare, mai ales intr-un dormitor. Diferitele nuante de rosu sunt: rosu aprins, care poate sugera o personalitate puternica a celui care locuieste in spatiul amenajat in aceasta culoare si reprezinta bucurie, entuziasm, pasiune, rozul care inseamna romantism, prietenie, delicatete, iar pe de alta parte, reprezinta compasiune, hranire, și, in functie de nuanta, poate face o camera jucausa, feminina si calda. Exista maro-roscat care este asociat cu recolta si toamna, iar rosu inchis reprezinta vigoare, vointa, furie, curaj.

Portocaliul este asociat cu bucurie, soare si tropice. Reprezinta entuziasm, fascinatie, creativitate, determinare, atracție, succes. Este singura culoare care isi ia numele de la un obiect, portocala. Este o culoare oarecum polarizanta, iar oamenii o iubesc sau o urasc. In culturile antice, se crede ca portocalul creste nivelul de energie si vindeca plamanii.

Galbenul este culoarea soarelui si este asociat cu bucurie, fericire, intelect si energie. Este o alegere excelenta pentru bucatarii, sali de mese si bai. Pe holuri, galbenul poate crea o atmosfera primitoare. Galbenul si portocaliul sunt alegeri excelente pentru spatiile de mic dejun, iar galbenul este excelent ca o culoare de accent. Trebuie sa tineti cont de faptul ca studiile arata ca oamenii sunt mai predispusi sa-si piarda cumpatul intr-un interior complet galben, deci ar trebui sa fie folosit cu moderatie in amenajarea casei.

Griul este una dintre acele culori versatile care pot pune in culoare o camera si se crede despre aceasta culoare ca reprezinta siguranta, seriozitate si inteligenta. Se spune, de asemenea, ca provoaca o senzație de calm - o calitate ideala a unei case amenajata pentru familii cu copii neastamparati. Rezultatele depind in mare masura de modul in care este folosita nuanta. Poate fi una moale si delicata sau puternica in cazul in care peretii sunt inundati cu un bloc de gri mat ce domina camera si acționeaza ca un contrast puternic impotriva tavanului alb si a plintei. In acest peisaj interior, o canapea gri catifelata poate afisa nuanta intr-un aspect mai soft.

In amenajarea casei, alegerea culorilor are intotdeauna la baza, dincolo de trendurile momentului in designul interior, personalitatea celor care locuiesc spatiul si nevoile lor. Culorile tari pot fi folosite ca accente pe usile unor piese de mobilier executat pe comanda sau in accesoriile din spatiul amenajat. Culorile calde pot apartine peretilor si mobilierului. Orice alegeti, important este sa stiti ca sunt momente in care culorile va influenteaza starea, iar acasa este bine sa avem tot timpul un spatiu de reincarcare si armonie.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

227

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici