Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Elemente de mobilier utile pentru iubitorii de plante de apartament

Elemente de mobilier utile pentru iubitorii de plante de apartament

Orice casa are un vibe al ei, degaja o energie aparte. Unele case invita la odihna, altele par locul perfect pentru o petrecere sau intalniri la cina cu prietenii. Prin decorul lor, casele arata adesea parti din personalitatea celor care le locuiesc. Si, de ce nu, din sufletele lor. Noi spunem ca, la randul sau, orice casa are si ea un "suflet", care poate lua forma unui animal de companie, a unei pasari, a unui acvariu cu pesti colorati si, cel mai frecvent, a unor plante de apartament.

Elemente de mobilier pentru expunerea plantelor din casa

Bibliotecile formate din corpuri de diverse inaltimi

Trecand peste spatiul de stocare pe care il aduc bibliotecile intr-o casa, faptul ca sunt formate din corpuri de diverse marimi va poate oferi posibilitatea sa creati un perete asimetric din carti, cu accente de culoare verde. Cum? Plasati ghivece pe corpurile de diverse inaltimi si aveti un perete verde din plante cu agatare redusa.

In plus, daca la amenajarea casei ati optat pentru mobila la comanda, o biblioteca pe tot peretele poate contine si compartimente separate pentru plante, astfel incat sa reusiti un mix interesant de carti si ghivece colorate cu flori. Ce ar putea fi mai frumos si mai vesel decat un astfel de perete?

Rafturi si polite

Puneti accent pe aceste elemente de mobilier, in orice forma doriti, fixe sau plutitoare, mai ales daca aveti o colectie generoasa de plante. Unele dintre acestea adora lumina si le va fi bine sa stea cat mai sus pe perete. Rafturile si politele sunt salvatoare si din punct de vedere al optimizarii spatiului, sunt bune pentru toate incaperile casei, fara exceptie, si le puteti amplasa in locurile neocupate de mobilierul mare sau alte accesorii din casa.

Suculentele, dar si plantele curgatoare puse pe polite suspendate vor da un aspect minunat peretelui. Iar pe langa ele puteti pune si mici decoratiuni. Deci este o situatie in care, cu un mic element de mobilier, puteti castiga multe puncta la aspectul vizual al camerei.

Spatiul de la fereastra

Daca aveti o casa cu ferestre generoase, nu uitati de spatiul de sub acestea. El poate fi folosit nu doar ca loc de relaxare, ci si ca spatiu de depozitare. Optati pentru un mobilier realizat pe comanda, care sa se incadreze in dimensiunile locului si dati-I o dubla utilizare. In partea de jos puteti alege niste usi, iar astfel, in interior veri putea depozita obiecte ce nu pot fi lasate la vedere, iar pe polita corpului puteti face o expozitie de culoare verde. Astfel, plantele vor avea lumina suficienta, iar voi veti fi castigat un spatiu de stocare si un loc placut vederii.

Masute de diverse forme

Fie ca vorbim despre colturi nemobilate sau decorate in vreun fel, un perete ingust sau o nisa intr-un perete, o masuta produsa pe comanda este cel mai bun suport pentru expunerea plantelor de interior pe care nu doriti sa le asezati pe podea.

Ce trebuie sa aveti in vedere cand va mobilati casa,
daca aveti plante de apartament

Lasati un spatiu generos intre obiectele de mobilier

Nu cautati sa mobilati tot spatiul liber de pe podea, sa aglomerati casa nu este o solutie, nici practica, nici buna din punct de vedere vizual. De fapt, este chiar o greseala care se intampla frecvent in lipsa consultarii unui designer de interior. Lasati destul spatiu mai ales intre canapea si fololii, dar si langa ferestre, unde este indicat sa aveti expuse plante. Daca aveti un apartament mic, orientati-va catre un stil minimalist, chiar industrial, cu nuante pastelate si pamantii. Acestea merg minunat cu verdele plantelor.

Alegeti culori neutre pentru mobilier

Daca ati facut din plantele voastre mai multe zone de atractie al casei, asigurati-va ca mobilierul ales nu le umbreste in nicio forma. Optati pentru culori uniforme, neutre de mobilier si lasati, astfel, plantele sa iasa in evidenta.

Creati spatii pentru plante in dormitor si baie

Da, ati citit bine. Plantele se vor simti bine si aceasta incapere, daca aveti un sistem de ventilatie foarte bun pentru a nu sta foarte mult timp in abur. Cat priveste bucataria, plantele ii vor da si mai mult farmec. Si viata.

Puneti plante in jurul biroului

Daca acasa petreceti cel mai mult timp la birou, este bine sa faceti din acest loc unul de energie si oxigen. Va ajuta la lucru. Pe birou sau pe rafturi alaturate asezati cateva plante, nu neaparat cele mai mari din casa, ci unele care si infloresc. Va garantam ca va vor inspira in timp ce lucrati.

Amenajarea unei case in care se regasesc o multitudine de plante nu este deloc complicata, dar necesita putina planificare a intregului amplasament. Rezultatul va garantam ca va fi o surpriza placuta, pentru ca veti avea un mediu placut de locuit, si chiar de muncit.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

58

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici