Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Elemente de mobilier pentru baie

Elemente de mobilier pentru baie - Credit foto: Pixabay

Asa cum ascundeti undeva in minte (sau intr-o poza) fiecare amintire pretioasa si fiecare moment important ale vietii, la fel si mobilierul de baie poate fi conceput pentru a pastra ceea ce apreciati cel mai mult intr-un spatiu atat de intim. Se poate sa fiti persoane moderne, care cauta noul si se orienteaza catre un design de ultima generatie. Sau poate sunteti un fan al gadgeturilor, un om preocupat de organizare si design retro. Fie ca locuiti singuri sau cu cineva, baia este un spatiu important al casei, iar mobilierul de baie poate adauga o senzatie unica acestuia si il poate transorma nu doar intr-un loc unde totul este la locul sau, ci si intr-o oaza de relaxare care va oglindeste personalitatea.

Un dulap de baie elegant sau o masuta de toaleta cocheta si o oglinda bine plasata pot lega camera impreuna, aceste elemente fiind deopotriva functionale si decorative. Fie ca va amenajati de la zero toaleta sau cautati pur si simplu elemente proaspate pe care sa il includeti in designul baii, este important sa bifati mai intai toti pasii organizatorici principali:

  • Stabilierea cu precizie a dimensiunilor incaperii;
  • Valoarea bugetului de amenajare;
  • Alegerea stilului si modelului de mobilier;
  • Contractarea furnizorului de mobila cel mai potrivit.

Ati decis sa aveti o baie contemporana, urbana, vintage, din lemn masiv sau cu aspect antic, sa instalati toata tehnologia de care aveti nevoie in ea sau, din contra, sa pastrati un spatiu minimalist? Asigurati-va ca ati stabilit clar scopul si utilitatea fiecarui element de mobilier pentru baie pe care l-ati ales.

Cabinetele de baie

Cabinetul de baie sau masca de lavoar este o piesa mobilier esentiala pentru toaleta. Acest dispozitiv versatil ofera loc pentru instalarea chiuvetei si robinetilor si ofera spatiu suplimentar pentru depozitare. Modelele de cabinete sunt foarte variate, designul fiind diferit in functie de stilul de amenajare. Puteti alege o simpla masuta de toaleta in care sa montati chiuveta, iar sub raftul de dedesubt sa pastrati prosoapele curate impaturite si 2-3 obiecte de decor. Sau puteti opta pentru mobila la comanda si sa alegeti pentru baie un dulap compartimentat cu sertare si polita realizat din MDF Vopsit Acesta este un material care rezista foarte bine la umezeala si contribuie la o buna organizare a obiectelor sanitare care nu raman vizibile in baie.

Exista doua tipuri de masti pentru lavoar, in functie de montare: pe perete si pe podea.

Fiecare dintre aceste stiluri are beneficiile sale si fiecare este potrivit pentru un anumit spatiu. Cabinetele de perete sunt ideale pentru incaperi mai mici, contribuie la optimizarea spatiului de podea si ofera spatiu de stocare suplimentar.

In functie de constructia casei, unele spatii nu sunt potrivite pentru cabinetele de baie montate pe perete, deoarece acestia nu suporta decat o anumita greutate. Elementele montate pe podea sunt mai potrivite pentru spatii de dimensiuni medii pana la mari. Cabinetele de podea sunt similare cu cele de perete, doar ca au si picioare.

Dulapurile de baie

Care este diferența dintre un dulap de baie si un cabinet de baie? Cum am amintit mai sus, intr-un cabinet poate fi montata o chiuveta deasupra, cu depozitare incorporata, in timp ce dulap de baie este o structura de depozitare fara lavoar.

Dulapurile sunt si ele piese de mobilier versatile, avand optiunea atat de a fi independente, cat si pentru montaj in perete care le permite sa se potriveasca in orice spatiu. Dulapurile montate pe perete pot fi folosite ca adaos decorativ pentru orice baie, precum si pentru depozitarea articolelor mai mici. Modelele mai mari, independente, pot fi folosite pentru a stoca o gama larga de articole esentiale pentru baie, adaugand in acelasi timp o nota estetica eleganta oricarei bai.

Elementele de depozitare suplimentare

Daca aveti nevoie de spatiu suplimentar si dimensiunile baii va permit, impreuna cu furnizorul vostru de mobila la comanda, puteti crea elemente interesante si utile adaptate spatiului vostru. Exista o serie de modele pentru care puteti opta, de la dulapuri mici de perete sau comode unde sa va stocati prosoapele, rafturi croite pe dimensiunile peretelui utile pentru cutii de depozitare, pana la unitati de stocare personalizate care se amplaseaza in partea laterala a cazii. Toate aceste idei sunt mult mai usor de realizat atunci cand optati pentru moblier personalizat, executat pe comanda de un furnizor profesionist.

Oglinzile

O oglinda va fi intotdeauna un plus esential pentru orice baie, insa trebuie sa aveti in vedere sa gasiti cea mai potrivita dimensiune si sa incorporati oglinda in stilul de amenajare al baii. Este importanta, de asemenea, functionalitatea. Pentru ce va fi folosita oglinda de la baie, exista doua chiuvete sau una singura? Sunt puncte pe care este bine sa le aveti in vedere.

Dulapurile cu oglinda sunt disponibile intr-o serie de modele, dintre care unele includ stechere incorporate si lumini cu LED. Oglinzile verticale sunt, de asemenea, ideale pentru spatii mai restranse, deoarece nu ocupa la fel de mult loc pe perete ca cele orizontale. Pentru spații mai mari cu chiuvete montate in cabinete o oglinda orizontala pe intreg peretele este ideala pentru toata familia.

Daca aveti nevoie de furnizor de mobila la comanda, putem discuta si despre elemente de moblier pentru baie. Ne puteti contacta oricand!

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

127

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici