Cateva Articole utile

Blogul Nostru

De ce sa alegeti fronturile MDF pentru mobilierul lucrat pe comanda

De ce sa alegeti fronturile MDF pentru mobilierul lucrat pe comanda

Prietena cea mai buna tocmai si-a terminat de amenajat casa si va roaga sa veniti in vizita, pentru ca ar vrea sa va arate ce mobila pe comanda si-a facut, si-apoi sa povestiti la o cafea in bucataria ei, care miroase a nou. Este foarte incantata de cum si-a modificat caminul si nerabdatoare sa va prezinte fiecare corp de bucatarie, dulap, dressing, comoda. Daca s-ar lasa condusa de primul impuls si de entuziamul pe care il simte cand se uita la casa ei acum, v-ar povesti la nesfarsit despre piesele de mobilier alese. De ce a optat pentru fiecare, cand a decis culoarea, cum a ales materialul? Isi tempereaza insa prima pornire si va roaga, in schimb, sa faceti un tur al casei, fara sa va spuna mai nimic inainte. Va pofteste in casa si va lasa sa descoperiti singura mobilierul cel nou.

Ce observati cand va uitati mai in detaliu la fiecare piesa? La ce anume va uitati mai atent?

Culoarea si forma sunt primele detalii ale unui mobilier, care sar in ochi la o prima vedere. Cand se uita mai atent, oamenii incep sa observe fetele usilor, sertarele, pentru ca ele dau nota finala a unui ansamblu de mobilier, definind stilul abordat si estetica. Se numesc tehnic fronturi, iar cu ajutorul lor mobila pe comanda poate fi creata in diverse stiluri: modern, clasic, chic sau chiar cu un accent pronuntat de antic.

Ne ducem si mai in detaliu cu expunerea noastra si vrem sa va povestim cate ceva despre placile MDF, cele care dau fronturilor aceste calitati. MDF inseamna Medium Density Fibreboard, adica aceste placi sunt obtinute prin aglomerarea unor resturi din fibra de lemn cu ajutorul unor rasini care au un rol de adeziv si apoi sunt transformate in placi. Totul se intampla prin presarea la temperaturi inalte. Mai aveti un pic de rabdare, mai urmeaza un sir de informatii tehnice, ca sa intelegeti exact de ce este recomandat sa alegeti fronturile MDF atunci cand va ganditi sa va comandati mobilierul.

Placile de tip MDF dobandesc un caracter versatil prin modul in care sunt fabricate si de aceea pot fi folosite cu succes pentru fabricarea unor tipuri diverse de mobilier elegant, practic si durabil. O placa MDF poate fi prelucrata prin vopsire, infoliere sau furniruire si poate fi chiar dublu melaminata.

Fronturile din MDF pot fi diverse si datorita densitatii materialului asupra caruia se poate interveni cu frezari speciale ce pot fi adanci, inalte, medii sau pe cant. Mai adaugam ca tehnologia de ultima ora, de tip laser, poate contribui la obtinerea unor fronturi MDF curbate, furniruite sau rutate. In acest caz, se pot realiza panouri decorative deosebite care se disting prin detalii ce fac diferenta.

Acum vine partea in care va spunem despre fronturile vopsite si retetele de vopsele ecologice dezvoltate de fabricantii din piata de profil. Pentru ca este important sa stiti ca vopselele nu mai sunt toate ce erau acum multi ani, adica o sursa de poluare a aerului. Producatorii lor au reusit sa reduca la minim emisiile de componente toxice in procesul de fabricatie. Asa se respecta normele de mediu.

Mediul inconjurator este important, iar in procesul de fabricare a elementelor de structura ale mobilierului din materiale eficiente, cu garantii extinse si timp indelungat se tine cont de protectia acestuia. Avand in vedere acest concept, producatorii de mobila pe comanda propun clientilor proiecte inteligente care sa permita pastrarea structurii de baza a modulelor si schimbarea fronturilor cand acestea se uzeaza. In acest caz vorbim mai ales despre mobilierul de bucatarie, care este unul dintre cele mai folosite intr-o casa, iar abordarea va permite o schimbare radicala a imaginii de ansamblu, la un pret avantajos, numai prin inlocuirea fronturilor de usi si sertare. Ei, bine, acest tip de reconditionare/refolosire este o masura sustenabila care reduce deseurile.

Fronturile din MDF pot fi vopsite in culori uni, perlate, cu aspect ceramic, imitatie fibra de lemn sau imitatie textura (marmura, portelan). In functie de tipul de finisare, fronturile din MDF pot fi din categoria mat si ultra mat, lucios (high gloss) cu varianta 3D sau cu aspect de antic.

Ne oprim in continuare asupra accesoriilor mobilierului, pentru ca au un rol important in stilul acestuia. Designul manerelor sau al butonilor, care se aplica pe sertare si usi, este cel care face diferenta si subliniaza stilul de mobilier pentru care ati optat. Aplicarea manerelor incastrate sau a sistemelor de tip push este specifica doar mobilierului cu linii moderne, minimaliste.

Nu uitati ca fronturile de usi si sertare sunt elementele cele mai solicitate ca atingere sau impact mecanic in viata de zi cu zi acasa.

Cine nu-si doreste usi si sertare care se inchid singure, fara zgomot, printr-o glisare eleganta, cu o simpla atingere de deget?

Si tot producatorii de placi MDf vin cu sfatul sa va asigurati ca MDF-ul nu a fost expus unor temperaturi sub 10 grade sau peste 40 grade Celsius, iar acest lucru il discutati cu furnizorul pe care l-ati ales sa va execute mobile pe comanda.

Odata montat mobilierul in casa voastra, puteti evalua singuri calitatea fiecarei piese din ansamblu. Verificati modul de operare al fronturilor de usi sau de sertare, functionalitatea lor in ansamblu, si cat sunt de rezistente din punct de vedere al tuseului. Este de retinut faptul ca fronturile pot avea un finisaj anti-amprenta, deosebit de rezistent, conceput special pentru bucatarie sau camera copilului.

Daca ati citit pana la final, si noi speram ca ati facut-o, credem ca am facut un pic de lumina, iar acum puteti lua decizia de a alege fronturile MDF pentru mobilierul lucrat pe comanda. Este bine ca traim aceste vremuri, in care tehnologia a avansat si a transformat placile MDF in cea mai buna solutie pentru personalizarea oricarui mobilier de interior. Asa puteti transforma orice spatiu din caminul vostru intr-unul primitor.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

234

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici