Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Cum alegeti biblioteca potrivita pentru casa voastra

Cum alegeti biblioteca potrivita pentru casa voastra - Photo credit: Pixabay

Cartile dau viata si culoare unui spatiu. O casa fara carti la vedere pare goala si austera, chiar daca tendintele actuale sunt sa citim mai mult online sau pe kindle. Cartile vorbesc despre noi, asa cum o face si designul casei noastre. De ce sa ascundem cartile in spatele unor usi? Pentru ca atunci cand sunt expuse pe rafturile corespunzatoare, ele nu sunt doar valoroase, ci pot fi un reper important in aspectul interior al camerei. In ceea ce priveste biblioteca potrivita, aceasta este utila nu doar pentru stocarea cartilor, ci si pentru a plasa mici decoratiuni sau alte accente de culoare intr-o camera.

Intrebarea este: ce este mai bine sa alegem? O biblioteca deschisa robusta sau rafturi? Depinde de spatiul pe care il avem si de designul din interior, in functie de acestea alegem rafturile potrivite, ca aspect, culoare si material.

Noi va prezentam in continuare cateva tipuri de corpuri de biblioteca si rafturi pentru a va orienta in alegerea voastra.

Biblioteca standard

Biblotecile standard au un design comun, care este compus din rafturi orizontale unite de un cadru si un suport in spate. Se gasesc in diverse dimensiuni si sunt de obicei dreptunghiulare si inalte, potrivite pentru amplasarea in camera de zi sau in birou. Cele mai populare materiale pentru bibliotecile standard sunt lemnul si derivatele MDF, PAL, placaj, dar exista si modele tipice fabricate din fier sau sticla.

Rafturile incorporate

Rafturile incorporate sunt cele mai comune tipuri de sisteme de rafturi si pot fi montate in fiecare colt al casei. Cele mai simple forme de rafturi incorporate sunt scanduri de lemn, MDF sau PAL fixate orizontal pe perete. Ele pot fi instalate cu usurinta in oricare parte a casei si lasa vizibil peretele dand luminozitate camerei.

Rafturile in picioare

Rafturile in picioare sunt perfecte atat pentru depozitarea cartilor, cat si pentru afisarea obiectelor cu rol decorativ. Sunt disponibile intr-o gama larga de culori, se instaleaza si dezinstaleaza usor si pot fi mutate in diverse locuri din casa. Sistemele moderne de rafturi independente sunt construite de obicei din materiale usoare pentru a facilita deplasarea.

Rafturile de colt

Sistemele de rafturi din colt sunt ideale pentru maximizarea spatiului de depozitare, deoarece ocupa mai putin spatiu pe perete si pot fi facute la comanda in cele mai fanteziste stiluri la care va ganditi. Sistemul de rafturi de colt poate fi atarnat pe perete sau instalat pe podea si este fabricat in cea mai mare parte din lemn, MDF sau PAL. Rafturile de colt pot fi instalate in orice spatiu liber al casei pentru a ajuta la schimbarea aspectului casei.

Rafturile industriale

Combinand o structura metalica cu rafturi din lemn, un raft industrial este unul dintre cele mai bune rafturi in ceea ce priveste imbinarea stabilitatii cu estetica bibliotecii de acasa. De obicei alcatuit din cinci sau sase rafturi, un astfel de sistem industrial va ofera inaltimea necesara pentru a stoca carti mari, precum si latimea de va pune pe rafturi alte obiecte: plante, suveniruri, rame pentru tablouri, ornamente etc.

Rafturi inguste

Un raft de carti ingust poate fi cea mai la indemana solutie pentru diverse trebuinte in casa. Daca aveti cateva goluri enervante in spatiul de acasa, daca aveti nevoie de spatiu de stocare suplimentara a cartilor, dar nu unul prea mare, daca aveti spatiu limitat si nu va permiteti amplasarea unei biblioteci, doar un raft de carti ingust este perfect. Acesta poate fi util si langa pat, tinand locul comodei si, in acelasi timp, fiind loc de stivuit cartile.

Biblioteca modulara

Este foarte ingenios acest element de mobilier pentru ca puteti schimba configuratia rafturilor unei biblioteci modulare in functie de nevoi si preferinte. Iar acestea se pot schimba periodic, cum bine stim. Biblioteca modulara este construita din mai multe corpuri concepute special sa fie conectate in diferite moduri.

Va ganditi la o noua biblioteca pentru casa voastra? Sau la un ansamblu de rafturi pe care sa va afisati cartile si obiectele decorative? Noi va putem ajuta si suntem doar la un click sau la un telefon distanta. Dati-ne un semn si discutam impreuna modelul potrivit pentru spatiul de care dispuneti!

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

65

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici