Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Cum alegem mobilierul pentru o sufragerie cu dimensiuni reduse

Cum alegem mobilierul pentru o sufragerie cu dimensiuni reduse

Sufrageria, si ii spunem pe numele clasic, nu cum a fost botezata dupa modelul englez, "living", este camera unde se aduna familiile seara pentru a petrece timp de calitate, sau unde oaspetii sunt gazduiti si tratati cu cele mai alese preparate. Sufrageria este un loc unde puteti alege sa faceti ce poftiti, de la yoga si ceai cu prietenele, pana la seri de film si chiar dans. Cu stare de bine si calm sa fie.

Limitate de spatiu, este drept ca sufrageriile de la bloc nu sunt atat de ofertante atunci cand se ajunge la amenajarea lor. Si, totusi, impreuna cu designerul si furnizorul de mobila potriviti, chiar daca locul este mic, puteti crea un "cuib" primitor odata cu alegerea inteligenta a mobilierului, culorilor si decoratiunilor.

Odata cu timpurile, multe s-au schimbat, iar stilurile de amenajari interioare au evoluat considerabil de la camerele de zi comuniste in care era musai sa existe o biblioteca pe tot peretele, masa de mijloc cu scaune si canapeaua cu fotolii, catre nevoia de un spatiu multifunctional mobilat cat mai simplu. Un loc confortabil, luminos si aerisit, care sa sugereze personalitatea celor care locuiesc in apartamentul respectiv si care sa invite la relaxare.

Primii pasi

Cel mai important pas in amenajarea unei sufragerii cu dimensiuni reduse este alegerea configuratiei mobilierului, iar acest lucru il puteti face cel mai optim dupa ce ati evaluat dimensiunile camerei si ati stabilit care sunt nevoile pe care viitoarea camera de zi trebuie sa le indeplineasca pentru intreaga familie. Discutati toate aceste aspecte cu un specialist, veti fi surprinsi de rezultatul colaborarii, pentru ca ei sunt antrenati sa vada pana si potentialul unui coltisor ce va pare neimportant din sufrageria voastre. Soluțiile practice si ideile creative cu care ei vor raspunde nevoilor voastre va vor ajuta sa conturati spatii functionale si placute vizual, chiar daca sufrageria voastra este mica.

Ce urmeaza

Ati stabilit clar dimensiunile si nevoile voastre? Urmeaza analiza compartimentarii apartamentului din care face parte camera de zi. Cand sufrageria se continua cu un balcon deschis, posibilitatea extinderii spatiului este mai mare prin folosirea acelorasi finisaje care vor crea senzatia unui spatiu mai mare.

Daca, dimpotriva, nu exista sau este inchis balconul, dimensiunile vor fi mai reduse, iar atunci largimea spatiului poate fi data prin finisaje deschise la culoare, piese de mobilier mici si compacte, practice si multifuncționale. Si puteti renunta la obiectele inutile care doar aglomereaza incaperea.

Alegerea canapelei

De la canapea puteti porni catre mobilarea sufrageriei. In spatiile mici, canapelele voluminoase nu sunt recomandate, dar nici interzise, asa incat puteti opta pentru un coltar in forma "L" cu 5 locuri pe care sa il plasati intr-unul dintre colturile camerei. Alegeti canapele colorate, cu picioare pentru ca dau senzatia de deschidere si veselie in camera.

Desi nu este in regula sa blocati fereastra, o canapea in fata acesteia poate arata grozav, atat timp cat spatele ei este relativ scazut si nu reduce lumina naturala.

Alegerea mobilierului

Cand va decorati sau redecorati sufrageria, una dintre cele mai simple modalitati de a face un living mic sa se vada mai spatios este sa introduceti nuante calde, pastelate in schema de design pentru a mentine camera calda si primitoare.

Pe cat va permite locul, incercati sa evitati sa amplasati toate piesele de mobilier pe o singura parte a camerei de zi. Prin alternarea gruparilor de mobilier, camera capata o forma "S" sau "U" si, astfel, evitati ca jumatatea camerei sa se simta doar ca un hol drept si plictisitor. Este un mod subtil de a va asigura ca ultilizati efectiv mai mult spatiu.

In plus, cheia intr-un spatiu mic este sa profitati la maxim de fiecare centimetru disponibil. Daca ne referim la depozitare, solutiile clasice nu se aplica mereu intr-un loc cu dimensiuni reduse, trebuie sa ganditi "out of the box" si sa creati solutii de depozitare personalizate. Acestea utilizeaza spatiul vertical de pe pereti, colturile si nisele nefolosite. O algere potrivita vizual si functional o reprezinta rafturile plutitoare stivuite. Scalarea acestora va permite sa utilizați ambele parti ale peretelui, deschiderea ajuta la menținerea aspectului usor si aerisit mai mult decat corpurile mici suspendate. Pe rafturile suspendate puteti pune carti, decoratiuni si fotografii.

Trucuri si idei practice

  • Creati zone separate in sufragerie.
  • Folositi mijlocul camerei pentru amenajarea unei zone de interes, mai ales cand sufrageria este dreptunghiulara si lunga.
  • Creati spatiu prin folosirea oglinzilor, este cel mai vechi truc.
  • Montati televizorul pe perete si ati scapat de comoda.
  • Amplasati corpuri de iluminat in mai multe colturi ale camerei, flosirea in mod creativ a luminilor poate da senzatia unui spatiu mai mare.
  • Optati pentru piese de mobilier multifunctionale.
  • Alegeti una-doua piese decorative impozante care dau personalitate camerei.
  • Stabiliti o tema a sufrageriei si creati in jurul ei.
  • Renuntati la abordari clasice si alegeti prespective fresh si indraznete.
  • Nu uitati, de multe ori acoperirea strictului necesar prin amenajarea unei sufragerii, cu variante de piese de mobilier care ocupa putin loc, este cea mai buna optiune.

Cine spune ca spatiul redus trebuie sa va limiteze chiar atat de mult? O sufragerie mica de bloc se poate transforma in cel mai cautat loc din caminul vostru, original, vesel, care poarta amprenta voastra in cel mai mic detaliu.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

229

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici