Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Ce spun vizitele online din pandemie despre personalitatea gazdei

Ce spun vizitele online din pandemie despre personalitatea gazdei

Incepuse bine anul asta, dar a venit pandemia peste noi si a trebuit sa ne adaptam cu totii, sa renuntam la ce stiam ca sigur, la caile batatorite pe care mergeam, si sa invatam tehnici, comportamente noi, ca sa putem merge mai departe. Distantarea sociala ne-a adus pe toti fata in fata in principal in intalnirile online, care par a fi una dintre solutiile salvatoare pentru a traversa cu bine perioada de izolare. Fie ca vorbim despre cei care lucreaza de acasa, despre interactiunile dintre clienti si furnizori si chiar despre intalnirile dintre prieteni, in mediul online se petrec acum mai toate discutiile, dezbaterile si chiar serile de socializare. 

Toate acestea ne dau accesul in casa altei persoane, ca si cum am vizita-o la domiciliu, doar ca o facem pe o cale virtuala, cu imagini si sunet. Ceea ce a fost ferit de ochii lumii este acum expus fara ocolisuri, pentru ca interiorul casei a devenit decorul sesiunilor video de la munca si ale povestilor cu prietenii. In aceasta situatie, intregul ambient si, in special mobilierul care il compune, pot sa dezvaluie aspecte din personalitatea gazdei, informatii despre stilul de viata si preferintele de design interior.

Este bine ca totusi nu am uitat de rigori si maniere, iar vizitele online se ghideaza si ele dupa anumite reguli, iar cea mai importanta este anuntarea lor. Vorbim apoi despre tinuta cu care ne prezentam in timpul sesiunii video, dar nu mai putin important este si locul unde ne primim musafirii, decorul, cu tot cu mobilierul ce se lasa expus vederii. Pare complicat sa primimiti o vizita in virtual, dar nu este.

In esenta, vizitele online se desfasoara la fel ca cele in persoana. Oare atunci cand primim musafiri in carne si oase ii invitam intr-o bucatarie cu chiuveta plina de vase murdare sau intr-un living unde este dezordine?

O minima atentie acordata acestor aspect spune multe despre personalitatea gazdei

In primul rand, felul in care o incapere este mobilata si decorata releva o parte din personalitatea, hobby-urile si obiceiurile de viata ale omului care locuieste in acea casa. Cei care pun pret pe aceste aspecte doresc sa transmita un anumit tip de mesaj despre ei insisi.

Vizitele de tip traditional nu mai sunt "la moda" acum, din cauza izolarii si probabil nu vor fi recomandate o lunga perioada de timp. Este de asteptat ca si in viitoarele luni relationarea de la distanta, prin intermediul continutului video, sa ramana esentiala.

Am observat un trend

Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme in organizarea spatiului personal si ne cer sfaturi, sugestii, solutii in social media. Prietenii apropiati sau cei din grupurile de pe Facebook ne cer parerea despre cum sa le rezolve sau ne expun realizarile personale privind organizarea casei lor. Uneori, suntem chiar "invitati" sa vizionam diverse spatii din interiorul unei locuinte. Devenim, astfel, peste noapte, participanti de la distanta in proiecte de amenjare interioara si nu putem sa nu observam si celelalte elemente de decor sau piese de mobilier care nu se integreaza corect si placut in ansamblu.

Adesea suntem rugati "sa dam like" unor mici proiecte de amenjare interioara chiar daca acestea se refera la simpla pozitionare a unei plante pe pervazul unui geam.

Este demonstrat printr-un studiu

Este demonstrat faptul ca avem tendinta de a scoate in evidenta, prin punerea in prim plan a unor obiecte de decor, informatii despre personalitatea noastra. Studiul a luat in consideratie o gama extinsa de decoratiuni interioare cu utilitate sau fara, fotografii de familie, obiecte de valoare mostenite sau dobandite (portelanuri, argintarie, tablouri), amintiri din vacante, diverse gadget-uri, adesea nefunctionale. Cercetarea la care ne referim nu a cuprins, totusi, locuintele colectionarilor dedicati si a facut distinctie intre casele proprietate si cele inchiriate.

Din analiza locuintelor ocupate de cupluri a reiesit ca obiectele achizitionate impreuna erau expuse intr-un loc cu vizibilitate, iar faptul ca vizitatorii remarcau aceste obiecte era de natura sa declanseze cuplului evocarea unor amintiri speciale, emotionale.

In contextul izolarii temporare prin care trecem

Va recomandam sa faceti mici modificari in caminul vostru, este bine sa mai schimbati cat de cat decorul in care petreceti acum mai mult timp ca oricand. Apoi sa treceti in revista toate obiectele decorative care va aglomereaza casa. Cat de utile va mai sunt toate? Mai vorbesc ele despre personalitatea voastra si despre cine sunteti acum? La care ati putea renunta? Este un proces de redescoperire personala si, in acelasi timp, de "detoxifiere" a caminului vostru, de reamenajare a lui, fara costuri, in ton cu cine sunteti in prezent.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

232

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici