Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Bucataria americana - un spatiu confortabil, util si primitor

Bucataria americana - un spatiu confortabil, util si primitor

Multi dintre noi am crescut cu seriale TV amuzante unde am descoperit si bucataria americana, in care personajele fie gateau curcanul de Ziua Recunostintei, fie mancau cereale la micul dejun sau treceau in graba luand un sandvis gata pregatit. Odata cu trecerea anilor, timp in care piata de design interior romaneasca s-a dezvoltat, stilurile de amenajare interioara s-au diversificat si la noi. Dintre acestea, o parte dintre proprietari de case il aleg pe cel american cand vine momentul amenajarii bucatariei. De ce? Pentru ca bucataria americana are niste elemente benefice atat pentru functionalitate, cat si pentru estetica.

Trendul stabilit anul trecut de pandemie se mentine in 2021, iar bucataria nu mai este doar o zona de gatit, ci a capatat un rol central in casa devenind un spatiu de locuit si socializare. Asadar, cu atat mai mult este necesar sa va amenajati un spatiu in care puteti combina pregatirea si consumul meselor cu activitatile sociale.

Prioritatea acordata bucatariei inseamna si faptul ca designul sau este esential pentru perspectiva finala a compozitiei decorului interior. Nu mai este recomandat sa va ascundeti bucatariile, dimpotriva, de cele mai multe ori, bucatariile sunt complet expuse si integrate in camerele de zi. Prin urmare, optiunile de design au evoluat pentru ca bucatariile sunt acum inteligente, extrem de functionale, ingrijite, elegante si primitoare. Exact asa este si bucataria americana.

Stilul si functionalitatea bucatariei americane

Bucatariile americane sunt amenajate in plan deschis si sunt mai mari decat cele europene. Au mai multe zone combinate in acelasi spatiu: zona de gatit, luat masa si chiar barul. Dispun de blaturi generoase de lucru, iar insula este amplasata in asa fel incat sa creeze un flux usor de pregatire a mesei si, in acelasi timp, sa separe zona de gatit de cea de luat masa.

In plus, bucatariile americane sunt construite din materiale de inalta calitate, foarte practice si rezistente. Marmura si granitul sunt utilizate pentru blaturi. Lemnul, cum ar fi stejarul, nucul, pinul sau ciresul, sunt toate materiale pentru dulapuri. Otelul inoxidabil este materialul ideal pentru hote de cuptor.

In bucataria americana aparatura electrocasnica are un rol esential iar toate elementele sunt alese sa fie utile si puternice. Plite de gaz, cuptoare duale, mixere, frigider-congelator si aparate de cafea profesionale pot fi gasite in bucataria americana.

Cromatica este neutra in nuante de crem, bej, alb, maro, gri, care confera bucatariei americane un aer elegant. In acest spatiu, accesoriile precum perdele, ghivece cu flori, fete de masa si alte decoratiuni dau caldura bucatariei si fac locul mai primitor.

Elementele caracteristice unei bucatarii americane

#01. In bucataria americana se imbina spatiul pentru gatit cu cel pentru luat masa, iar designul permite deschiderea ampla catre camera de zi. Ferestrele sunt de dimensiuni mari si se pune accent pe lumina naturala, care nu este in niciun fel oprita sa inunde bucataria, cu draperii, jaluzele vertical si altele.

#02. Mobilierul de bucatarie este construit ca sa acopere peretii pana in tavanul incaperii. Dulapurile sunt compartimentate ingenios fiind spatii de depozitare utile pentru stocarea multor alimente si bauturi. Dulapurile de la baza insulei pot fi similare cu cele suspendate, care fac parte din mobilierul obisnuit de bucatarie, sau pot iesi in evidenta printr-o culoare usor contrastanta. Balamalele si manerele sunt accentuate in nichel sau alama, intr-un stil traditional de "ferma".

#03. Nimic nu trebuie sa lipseasca dintr-o bucatarie americana, cand vorbim despre aparatura electrocasnica, americanii incurajeaza stilul maximalist in dotarea bucatariei. Hota este puternica si eficienta, cu o putere mare de absorbtie, adecvata spatiului larg din care trebuie sa elimine particulele reziduale. Frigiderul-congelator pana in tavan si el, exact ca dulapurile.

#04. Insula de bucatarie americana este nelipsita, cum aminteam mai sus, iar in jurul sau se gasesc scaune de bar, care trebuie sa fie cat mai confortabile. Iar asta pentru ca au, in primul rand, un rol functional, abia apoi unul estetic.

#05. Blatul de bucatarie este intotdeauna facut dintr-un material durabil, care poate rezista ani in sir. Tot materialul din care este confectionat blatul da un plus de eleganta bucatariei americane.

#06. Pentru chiuveta este recomandata folosirea unei baterii cu dus extractibil, iar placa de protectie a zidului de deasupra chiuvetei este dintr-un material usor de curatat si intretinut.

#07. Iluminatul in bucataria americana se face atat orizontal, cat si vertical, ajutand la crearea unui confort si a unui nivel suficient de iluminare a zonelor necesare, la impartirea spatiului si crearea unor accente de interior elegant. Nu ar trebui sa existe lumini de podea grele sau candelabre, ci sunt recomandate mai degraba spoturi, corpuri de iluminat usoare, originale, lampi de plafon simple care atarna deasupra zonei de luat masa.

Crearea designului pentru bucataria americana necesita suprafete mari, de aceea o astfel de bucatarie se incadreaza mai usor intr-un spatiu generos de casa sau chiar de apartament, insa unul cu dimensiuni peste cele standard ale vechilor apartamente de la noi. Daca aveti sunteti in cautare de idei si sfaturi practice, suntem la un telefon distanta de voi pentru a programa o discutie.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

81

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici