Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Balconul, spatiu de depozitare si de relaxare

Balconul, spatiu de depozitare si de relaxare

"Fa Rai din ceea ce ai" spune vorba o plina de intelepciune, n-am zis-o noi. Ne-a venit in minte cand ne-am gandit la spatii de relaxare si depozitare amenajate in acelasi loc, in spatii care nu sunt atat de generoase in dimensiuni, dar nu inseamna ca nu ofera potential. Evident ca fiecare dintre noi si-ar dori o terasa mare, o pergola sau un foisor, spatii pe care de obicei casele le ofera. Pe de alta parte, apartamentele au de obicei doar balcoane care sunt adesea prea mici pentru a fi comparate cu oricare dintre celelalte optiuni. Cu toate acestea, sunt o multime de moduri in care chiar si un balcon mic poate fi relaxant si placut, avand totodata si functia unui spatiu de depozitare.

Pentru a fi siguri ca folositi la maxim spatiul balconului si obtineti, totodata, locul de relaxare pe care vi-l doriti, primul pas este sa ii stabiliti dimensiunile exacte si sa alegeti solutiile de depozitare cele mai inteligente. Obiectivul este sa puteti stoca in ele obiectele pe care aveti nevoie sa le stocati, fara sa lasati la vedere prea multe detalii care pot umbri aspectul balconului.

Balconul de apartament este de obicei partea cea mai neglijata din apartament. Este ultimul spatiu de pe lista de amenajare, insa tocmai acest loc poate spori confortul si starea voastra de bine acasa.

Balconul, spatiu de depozitare si de relaxare

Mai jos, iata cativa pasi pentru a face din balconul de apartament un loc frumos de relaxare si un spatiu de depozitare util.

#1. Verificarea structurii

Este foarte important sa cunoasteti datele constructiei blocului si, implicit balconului, trebuie sa va asigurati ca este bine construit si sa stiti care este capacitatea de incarcare structurala a balconului. Asigurati-va ca alegeti materiale usoare si verificati totul cu un specialist, asa incat sa nu existe accidente ulterioare daca se darama vreun perete.

#2. Impartirea layout-ului pentru depozitare si pentru relaxare

Pentru uscarea rufelor puteti gasi alte solutii, exista acum masini speciale care nu ocupa mult loc. Stabiliti exact ce zona va fi pentru depozitare si care este oaza de relaxare. Mai departe, in balcon puteti pune parchet pentru o senzatie confortabila la picioare. Spatiul de depozitare din balcon poate fi separat de cel de relaxare prin usi culisante, sau alte dispozitive care pot avea si rol decorativ, pentru a avea o imagine frumoasa si curata vizual.

#3. Mobilierul

Mobilierul pentru care optati cand va amenajati balconul ar trebui nu doar sa fie vizuaa unul care va place, ci sa fie potrivit si confortabil pentru activitatile de relaxare pe care le desfasurati in balcon. Asa va veti putea relaxa citind o carte, ascultand muzica, luand cina cu prietenii sau doar privind in jur in solitudine. Nu omiteti sa lasati suficient spatiu pentru miscare in balcon. Daca balconul este deschis si se uneste cu livingul, alegeti mobilierul care sa completeze conceptul de design al camerei.

In zona de relaxare puteti alege o masuta de lemn cu scaune, o banca sau chiar doua, care pot avea sub ele lazi pentru depozitare si pe care puteti adauga perne colorate. In plus, puneti si un covor mic pe jos pentru a face balconul si mai confortabil. De asemenea, balconul este locul ideal pentru un taburet foarte confortabil, care poate fi mutat si in alta camera, ori puteti instala un leagan sau un hamac.

Un mic bar ar fi un plus minunat pentru balcon. Nu trebuie sa ocupe mult spatiu, insa este un element tocmai bun de luat in seama, mai ales daca aveti o priveliste frumoasa si va place sa savurati cafeaua dimineata sau un pahar cu vin la apus.

Cand ati ajuns la zona de depozitare, este recomandat sa folositi peretii, daca va permite structura cladirii, pentru sustinerea diverselor obiecte care pot fi dispuse la vedere fara sa incarce prea mult locul si dulapurile usoare sau cutiile de depozitare pentru a ascunde elemente care trebuie ascunse.

#4. Adaugati plante verzi

Plantele sunt mereu o idee buna, ele au rol decorativ, iar vizual sporesc frumusetea locului. Puteti dispune ghivece colorate pe laturile balconului. Puteti folosi lazi sau paleti din lemn pentru a crea o gradina verticala in balcon. Organizati-va toate plantele in ghiveci si lasati-le sa insufleteasca spatiul cu verdele si florilor lor proaspete. Si plantele trebuie sa se potriveasca cu designul interior. Asigurati-va, de asemenea, ca nu asezati pe balcon plante care sunt prea mari.

#5. Temperatura optima

In functie de punctul cardinal pe care se afla dispus balconul, in anumite perioade ale zilei acesta va fi mai racoros sau mai cald si trebuie sa profitati la maxim de acest aspect, cand vine vorba de relaxare.

Daca spatiul este incalzit pe timp de iarna, puteti alege incalzirea prin pardoseala sau calorifere.

Pentru racirea spatiului pe timp de vara, aerul conditionat este o idee foarte buna, mai ales daca este alaturat spatiului de dormitor sau living. Temperatura rece va intra si in camere cu usurinta. O alta modalitate de reducere a temperaturii vara o reprezinta storurile sau roletele din material opac ori cu folie speciala pe spate, care blocheaza razele soarelui.

#6. Iluminatul balconului

Nu uitati sa plasati corpuri de iluminat care sa va permita relaxarea in balcon seara sau chiar in noptile tarzii de vara. O iluminare buna in balcon nu are doar rol functional, ci si ambiental, asa incat nu o faceti sa fie prea puternica. Puteti plasa lumini cu ac, aplice de perete, care pot fi, de asemenea, un decor suplimentar.

Un balcon este fara indoiala parte din casa voastra, iar unii oameni chiar isi petrec mult timp in balcoane pentru relaxare, cat si ca sa lucreze sau sa socializeze, mai ales cand trebuie sa stea mai mult acasa. Amenajarea lor le poate transforma in utile, primitoare și confortabile. Exista numeroase modalitati eficiente de a va amenaja balconul, pe unele le puteti crea singuri sau puteti apela la serviciile unui designer de interior.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

140

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici