Fericiti cei ce locuiesc la casa, nu doar pentru ca au o curte unde pot respira cand iau o pauza sau cand se relaxeaza dupa o zi de munca, ci si pentru ca al lor este spatiul generos pentru locuit, depozitat si alte activitati casnice. Lor le spunem astazi asa: chiar daca traiti intr-un camin cu dimensiuni mari, nu inseamna ca trebuie sa faceti vreun rabat de la utilizarea inteligenta a fiecarui locsor gol din locuinta voastra.
Cei care v-ati construit o casa sau v-ati cumparat una si sunteti in etapa de amenajare, este esential sa ganditi totul practic, pentru a va usura traiul de zi cu zi si pentru a va creste confortul. De exemplu, nu uitati de spatiul care se ascunde sub scarile interioare, care poate fi folosit util si placut din punct de vedere estetic. Este chiar sub ochii vostri si este tocmai bun pentru maximizarea spatiului si modernizarea locuintei. O sa vedeti ce va invidiaza toti prietenii pentru inventivitatea voastra.
De ce este o idee buna sa folositi spatiul de sub scara interioara a casei
Nu puteti spune vreodata ca va prisoseste un loc gol cu potential de a crea in el diverse zone de depozitare sau relaxare, dintre cele pe care le vom mentiona si noi mai jos. Daca alegeti sa folositi spatiul de sub scara ca loc de depozitare, acesta va fi o resursa utila pentru a pastra un aspect aerisit al imobilului. Daca, in schimb, face acolo o zona de lucru sau recreere, nu doar ca cei care beneficiaza de acest loc vor fi bucurosi, dar salvati alt spatiu dintr-o camera, pe care il puteti utiliza in alt scop.
- Spatiu de depozitare realizat in diverse configuratii: cu sertare, cu usi culisante sau cu inchidere clasica, efectuat din MDF sau PAL. Aici puteti depozita ustensile sau incaltaminte, care nu se vor vedea.
- Dressing compartimentat in functie de spatiu si nevoi, in care puteti depozita doar geci si paltoane astfel incat acestea nu se mai vad atarnate inestetic pe cuier. In functie de spatiu, dressingul poate fi generos si puteti adaposti in el o mare parte din garderoba.
- Biblioteca doar cu rafturi, sau cu mix de rafturi si sertare. Foarte utila pentru depozitare si atragatoare vizual.
- Loc pentru masina de spalat, inchis cu usi din MDF sau PAL pe care o deschizi doar cand folosesti masina si ati scapat de acest obiect voluminos care poate te incurca in baie sau in bucatarie. Daca spatiul este mai generos, puteti opta pentru construirea unui mobilier compartimentat, cu usi, unde mai plasa si frigiderul sau uscatorul de rufe.
- Spatiu office sub scara, chiar daca nu aveti o fereastra acolo. Cu niste rafturi de perete si un birou ingust poate iesi o zona functionala de lucru tocmai buna pentru lucrul de acasa.
- Spatiu de relaxare mai ales daca aveti o fereastra cat de mica sub scara. Ce loc frumos si intim puteti crea pentru relaxare sau lectura, care poate servi partial si ca loc de depozitare daca optati pentru un divan.
- Loc pentru TV si sistemul audio, daca zona de sub scara se leaga de restul livingului. Mai trebuie sa puneti doar o canapea in fata locului, si aveti spatiul ideal de relaxare.
- Spatiu de joaca pentru copii, pentru ca niciodata nu exista prea multe astfel de zone, iar cei mici vor fi incantati sa aiba si la parter un loc al lor. Bonus pentru voi adultii: ii puteti supraveghea si din aceasta parte a casei.
- Vinoteca sub scara, mai ales daca sunteti colectionari, aceasta metoda de depozitare a sticlelor de vin va adauga un plus de rafinament si eleganta locuintei.
- O chicineta, oricand binevenita.
- Loc de dormit pentru caine sau camera cainelui cu tot ce are el nevoie in ea.
- Spatiu de depozitare pentru biciclete, pentru care puteti monta niste sisteme de agatare in perete sau blocare pe podea.
Sunt multe moduri creative in care puteti amenaja spatiul de sub scara interioara a casei. Orice solutie ati alege, nu uitati ca un spatiu este si mai functional daca are si o sursa de lumina. Asa incat, daca sunteti in curs de proiectare a casei, lasati loc pentru o fereastra mica sub scara, iar in configuratia instalatiei electrice plasati o priza acolo.
Vreti sa va (re)mobilati locuinta?
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!