Cateva Articole utile

Blogul Nostru

8 greseli comune de design interior pe care le puteti evita cu usurinta

8 greseli comune de design interior pe care le puteti evita cu usurinta

Amenajarea unei case nu se potriveste ca o manusa oricui, si, de aceea, atunci cand nu este implicat un profesionist in acest proces, cu siguranta apar greseli de design interior. Daca faceti parte dintre cei entuziasmati sa se ocupe singuri de amenajarea caminului lor, exista anumite lucruri pe care trebuie sa le evitati atunci cand planificati designul casei. De la alegerea mobilierului in formele si culorile cele mai bune, pana la imbinarea cu succes a stilurilor, exista o gramada de subtilitati ce tin de design interior pe care profesionistii le invata. Si pe care amatorii in design nu le cunosc.

Decorarea propriei case este mult mai grea decat pare. Asamblarea unui design coeziv intre diferite camere poate fi o lupta si finalul unei camere gata de pus pe Instagram poate dura mai mult decat ati crede. Ceea ce vi se pare voua ca ati reusit excelent cu propria casa, poate fi pentru un expert in design interior doar o mostra de mediocritate, daca nu o greseala de la prima usa a casei pana la ultimul geam. Ce-i drept, acesti profesionisti vad detaliile pe care ochii unui amator nu le percep. Asta nu inseamna ca, fiind foarte documentati si evitand greseli majore nu puteti crea o casa frumoasa si utila pentru voi si familia voastra.

8 greseli comune de design interior pe care le puteti evita cu usurinta

Iata cateva greseli clasice de amenajare interioara pe care sa le evitati, daca va incumetati sa dati piept cu amenajarea casei

#1. Incepeti intotdeauna cu un plan

Orice proiect trebuie sa aiba un plan cu toate detaliile, este punctul de plecare al amenajarii interioare, si ramane un reper care va permite sa vedeti, in orice moment, unde va situati. Indiferent ca amenajati o camera sau intreaga casa, planul trebuie sa contina toate detaliile si chiar un desen al spatiului cu toate elementele dorite in decor.

#2. Stati departe de prea multa simetrie

Desi simetria este de cele mai multe ori sinonim cu armonia, cand fiecare element dintr-un decor interior are cate o pereche, poate deveni totul artificial, obositor si chiar monoton. Lucrurile se fac cu masura in amenajarea unei camere, pentru ca nici extrema in care locul este umplut de elemente de mobilier diverse, mai ales daca nu tintiti un stil eclectic, nu este cea mai buna optiune.

#3. Nu lasati peretii goi, sunt spatii irosite

O camera cu peretii goi poate fi un loc tare trist sau cel putin neplacut. Profitati de fiecare centimetru de spatiu existent si nu va lasati peretii goi. Zidurile sunt cea mai mare zona de afisare si pot fi o zona de depozitare, iar recomandat ar fi sa faceti ceva cu ei inainte ca cei mici sa-si dea seama ca sunt perfecti pentru un "mural-fest".

In bucatarie, mai ales, spatiul pe verticala trebuie ocupat mai degraba decat sa lasati articolele asezate pe podele sau pe blatul de bucatarie si sa aveti o incapere care se vede foarte aglomerata. Montarea rafturilor de culoare deschisa pe peretii camerei ii confera un aspect mai spatios, mai inalt, deoarece obiectele si alte accesorii sunt indepartate din vederea orizontala.

#4. Aruncati o privire si in sus, tavanul are un rol important

Cel mai adesea, plafoanele sunt trecute cu vederea atunci cand cineva care nu este de specialitate amenajeaza o casa. Insa tavanul este cea mai mare panza goala dintr-o incapere si merita toata atentia voastra. Cea mai la indemana alegere pentru culoarea sa este albul, insa nu exista nicio regula care sa spuna ca trebuie neaparat sa fie asa. Nu trebuie sa fiti Michelangelo si sa creati versiunea voastra a Capelei Sixtine. Ce trebuie sa faceti este sa aplicati o vopsea cu doua nuante mai deschisa decat peretii pentru a obtine o camera mai spatioasa. Pe de alta parte, daca doriti sa para o incapere mai mica si mai confortabila, dati o nuanta mai intunecata pe tavan. Si nu uitati de corpurile de iluminat, in forme si culori care sa se potriveasca cu designul incaperii.

#5. Mai putin inseamna, de fapt, mai mult, asa ca nu exagerati cu decoratiunile

Cand va decorati casa, evitati sa exagerati prin agatarea si plasarea tuturor lucrurilor pe care le iubiti prin fiecare incapere. Fiti selectivi cu accesoriile de acasa, pentru ca multe dintre ele pot consuma spatiu si pot crea senzatia de dezordine. Ceea ce este important este sa va simtiti ca acasa in caminul vostru. Atunci cand alegeti accesorii, nu uitati sa amestecati culori, texturi, accente si straturi, fara a face ca intreg decorul sa devina coplesitor.

#6. Mobila lipita de perete face orice spatiu sa para mai mic

Desi sunt camere in care pare imposibila o asezare a pieselor de mobilier altfel decat clasic, adica lipite de perete, puteti apela la mici trucuri pentru a face spatiul sa para mai mare. Trageti canapeaua cu cativa centimetri mai in fata delimitand astfel o zona de conversatie. Apropiati mai mult fotoliile dezlipindu-le de perete tot pentru a avea o insula de socializare.

#7. Evitati mobilierul inchis la culoare in spatiile mici

Daca locuiti in apartamente mici, atunci cu atat mai mult ar trebui sa evitati mobila inchisa la culoare, pentru ca aceasta creeaza o atmosfera apasatoare. Spatiile mici vor arata tot timpul mai primitoare si mai incapatoare cu moblier deschis la culoare, de pilda o canapea bej sau fotolii gri deschis.

#8. Aveti in vedere diversitatea surselor de iluminare

O greseala pe care o fac proprietarii de case care isi amenajeaza singuri caminul este sa se bazeze pe o singura sursa de lumina in fiecare incapere. O singura sursa de lumina intr-o camera, de obicei plasata in tavan, nu este insa suficienta. Iluminarea cu accent joaca un rol important in crearea ambiantei perfecte pentru fiecare casa. Corpurile de iluminat trebuie sa devina naturale si sa se alinieze cu designul casei, iar straturile de iluminare sa fie diverse. Abateti-va de la luminile albe pentru dormitor si living, deoarece acestea sunt aspre, optati pentru pentru iluminare moale si calda pentru a va simti confortabil.

Designerii de interior sunt profesionisti si va pot ghida in viitoarele renovari si amenajari de locuinte. Recomandat ar fi sa apelati la unul dintre ei, macar pentru cateva sfaturi. Daca nu aveti, totusi, nici aceasta posibilitate, tineti cont de evitarea greselilor de amenajare interioara de mai sus si treceti la treaba. Daca aveti nevoie de un furnizor de mobila la comanda cu experienta, noi suntem aici.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

79

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici