Cateva Articole utile

Blogul Nostru

7 Stiluri populare de dulapuri de bucatarie in 2021

7 Stiluri populare de dulapuri de bucatarie in 2021

Sunteti gata sa va remamenajati casa? Sau poate va aflati chiar la inceput de drum si va mobilati casa de la zero? V-ati propus sa incepeti cu bucataria si ati rasfoit Pinterest-ul pentru inspiratie? Atunci cand sunt gata sa lucreze la designul bucatariei, multi proprietari de case au in plan alegerea unor dulapuri care sa bifeze toate criteriile de design, calitate, dar si de functionalitate. Sunt persoane care nu doresc doar sa-si schimbe dulapurile din bucatarie, ci vor sa se indeparteze cat mai mult de stilurile clasice, familiare alegand un aspect altfel, diferit. Trecerea de la unele dulapuri superioare catre rafturi deschise si rafturi plutitoare castiga avant in lumea designului.

Oamenii se bucura de frumusetea si eleganta pe care le aduc acestea bucatariei, in plus spatele lor devine o zona de expozitie pentru obiecte, deoarece este mai vizibil. Usile din sticla sunt, de asemenea, prezente in mai multe modele de dulapuri, iar acestea au intotdeauna un efect frumos in orice camera si functioneaza excelent pentru a afisa anumite articole pe care le pretuiti.

In designul dulapurilor de bucatarie, nucul este un lemn care a castigat popularitate iar aceasta tendinta continua in 2021. Are o frumusete proprie si este considerat un lemn versatil, unul care functioneaza bine in mai multe stiluri. Nucul face o declaratie puternica atunci cand este utilizat pentru un set complet de dulapuri sau pentru rafturi plutitoare. Daca sunteti in cautarea unul lemn elegant pentru dulapurile de bucatarie, nucul este una dintre optiunile cele mai bune.

Puteti opta pentru mobila de bucatarie facuta pe comanda, si, mai ales cand costurile dulapurilor din lemn depasesc bugetul vostru, placile MDF vopsite lucios raman o alegere eleganta pentru fronturile dulapurilor de bucatarie, deoarece dau ansamblului un aspect mai rafinat.

Va propunem in continuare 7 stiluri populare de dulapuri pentru a vedea ce merge cel mai bine cu aspectul bucatariei voastre.

Traditional

Dulapurile tradiționale prezinta in mod obișnuit mai multe detalii, uneori sub forma de usi cu panouri ridicate sau diverse modele de borduri. Culorile variaza de la alb si crem la o gama larga de nuante de lemn. Usile incastrate, unde se vede cadrul in jurul usilor sunt, de asemenea, foarte populare in stilurile de dulapuri traditionale.

Shaker

Dulapurile Shaker prezinta un design simplu, curat si functional. Caracteristicile acestui stil de dulap includ usi cu panouri plate, cu rame pentru sine, finisaje din lemn natural si nuante neutre de vopsea, cum ar fi alb sau gri. Dulapurile de bucatarie Shaker sunt o tendinta populara in bucatariile de astazi datorita aspectului clasic si casual pe care il dau oricarui stil de bucatarie. Usile dulapurilor de bucatarie in stil Shaker se disting printr-o portiune centrala rectangulara incastrata, inconjurata de o margine. Dulapurile in stil shaker merg foarte bine atat cu electrocasnicele moderne, cu mult otel si cu design contemporan, cat si cu cele in stil retro.

Contemporan

Dulapurile contemporane prezinta, in general, suprafete plane, ornamentare minima si articole hardware simple, oferind bucatariei un aspect curat si nepretuit. Acest stil de dulap este o alegere excelenta pentru bucatariile mici, dulapurile pot fi mai inalte si pot oferi mai mult spatiu de depozitare in zonele care nu dispun de spatiu de depozitare orizontal.

Country

Menite sa ofere o atmosfera confortabila, atemporala si relaxanta, dulapurile country (sau mai simplu spus inspirate din cele pe care le aveau bunicii vostri) vin adesea cu panouri ridicate si alte variante decorative (ganditi-va la sticla, sarma sau tabla). Lemnul este o alegere populara pentru dulapurile de tara, precum si pentru usile vopsite in culori precum galben unt, verde menta, albastru pal si crem.

Din sticla

Destinate a fi amestecate si asortate cu usile solide ale dulapului, fronturile din sticla pot deveni un punct central interesant al bucatariei. Si sunt practice, totodata. Utilizate in general pentru dulapurile superioare, usile de sticla servesc ca un loc funcțional pentru a va expune sticlaria, cartile de bucate, o colecție apreciata de boluri sau vaze. Aceste stiluri de dulapuri pot fi, de asemenea, illuminate creativ pentru o ambianta suplimentara.

Artizan

Stilul Artizan, care a aparut ca raspuns la mobilierul prea decorativ, produs in serie de la sfarsitul anilor 1800, este definit de linii drepte, constructie de calitate si ornamentatie minima. Dulapurile mestesugaresti sunt adesea realizate din lemn greu, cum ar fi stejar sfaramat, cires sau artar si de obicei sunt lasate in starea lor naturala de lemn in loc sa fie vopsite.

Rafturi deschise

Desi tehnic nu este un stil de dulap de bucatarie, rafturile deschise sunt o idee unica si populara pentru incorporarea spatiului de depozitare in bucataria voastra, mai ales daca aveti loc disponibil limitat pe perete. Rafturile deschise necesita un anumit nivel de organizare si ordonare, deci functioneaza cel mai bine atunci sunt combinate cu dulapuri de bucatarie. Rafturile deschise deasupra zonei de gatit sunt o modalitate inteligenta de a tine la indemana ustensilele si condimentele des folosite. Sunt, de asemenea, un mod frumos de a afisa vase potrivite, colorate.

Daca sunteti in prag de amenajare sau reamenajare a bucatariei voastre si aveti nevoie de un specialist in amenajari in interioare sau de un furnizor de mobilier pe comanda, dati-ne un semn. 

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

165

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici