Cateva Articole utile

Blogul Nostru

5 idei practice pentru a castiga spatiu intr-o bucatarie mica

5 idei practice pentru a castiga spațiu intr-o bucatarie mica

Loc de relaxare si rasfaț nu este doar baia. Sau dormitorul. Pentru multi, o bucatarie este spatiul perfect in care se destind dupa o zi lunga, pregatindu-si o masa consistenta, cu hrana pentru corp si suflet, alaturi de un pahar cu vin sau un ceai aromat. Dezordinea si aglomerarea din acest loc pot fi obstacole in calea starii de bine pe care o simtiti in bucatarie. Este drept, pot deveni complicate amenajarea si pastrarea ordinii intr-o bucatarie mica, pentru ca poate vreti totul: si sa arate bine, si sa fie functionala, si sa incapa tot ce aveti nevoie in ea. Nimic nu este imposibil cu o planificare excelenta a spatiului si optimizarea lui corespunzatoare

5 idei practice pentru a castiga spatiu intr-o bucatarie mica

Pe langa acest pas necesar in designul unei bucatarii mici, exista o serie de idei practice pentru a castiga spatiu, astfel incat sa va puteti indeplini si poftele culinare, si nevoia de relaxare, si tihna in ea.

#1. Montati piesele de mobilier pe verticala

Indiferent de cat de putin spatiu aveti la dispozitie pentru amenajarea bucatariei, puteti gasi oricand loc pentru dulapuri, atata timp cat va ganditi la camera in ansamblu. In designul de bucatarie mica, dulapurile se extind direct pe verticala, oferindu-va spatiu suplimentar de depozitare pentru intreaga camera. In acest demers, pentru functionalitatea bucatariei este importanta prioritizarea si este indicat sa pastrati partea inferioara a dulapurilor pentru stocarea obiectelor folosite mai mult. Acest lucru va reduce timpul de gatit. In continuare, ustensilele folosite mai rar pot fi depozitate in corpurile suspendate.

O alta modalitate excelenta de a maximiza spatiul intr-o bucatarie mica este sa optati pentru dulapurile cu adancime ingusta. Daca nu exista suficient spatiu pentru un dulap standard la capatul randului de dulapuri, instalati unul ingust asezat perpendicular sau un raft deschis cu adancime mica pentru a creste capacitatea de stocare.

#2. Alegeti sertare, nu pentru usi

Nu trebuie neaparat sa aveti usi in partea de jos a mobilierului. Sertarele adanci sunt adevarate resurse de depozitare, va permit sa stivuiti farfurii, sa pastrati conserve si sa instalati inauntru tot felul de dispozitive cum ar fi cosuri sau rafturi rulante. Un sertar bine conceput poate include separatoare pentru pahare si alte compartimente utile.

#3. Adaugati rafturi deschise deasupra chiuvetei

Rafturile nu sunt la fel de adanci ca dulapurile, asa ca nu va vor impiedica in fluxul de gatit sau in alte activitati din bucatarie. Utilizati rafturile inferioare pentru articolele intrebuntate frecvent si rafturile superioare pentru articolele mai puțin folosite. Rafturile deschise pot fi, de asemenea, plasate oriunde un dulap nu isi are rostul in design. Cu toate acestea, trebuie sa aveti in vedere ca este important sa pastrati aceste zone ingrijite si ordonate pentru a nu distrage atentia de la designul general al spatiului.

#4. Folositi spatiul liber din jurul frigiderului

Daca aveti libera o bucata de spatiu intre frigider si perete in micuta voastra bucatarie, nu o lasati neexploatata. Dimpotriva, luati in considerare realizarea unui mic mobilier pe comanda, care poate fi un fel de camara ascunsa, tocmai buna pentru depozitarea conservelor si a altor elemente esentiale de bucatarie neperisabile.

#5. Ganditi-va si la un mobilier de bucatarie modular

Una dintre problemele intampinate in designul bucatariilor mici este aceea ca, in timp ce va concentrati sa dati o utilitate fiecarui centimetru, pierdeti din vedere ca s-ar putea sa ajungeti la un aspect fina al bucatariei ca sa nu va placa visual. De aceea, solutiile de stocare rulante au atat de mult sens in economia unui spatiu mic, fie el si de bucatarie. Pur si simplu, puteti ascunde zone de depozitare sau masa sub blatul de bucatarie cand nu le utilizati, iar apoi le rotiti in zona camerei in care aveti nevoie.

O masa plianta de perete poate oferi un loc unde puteti manca fara a ocupa un spatiu valoros pe podea. Poate fi, de asemenea, o idee perfecta pentru un birou pe care il puteți ascunde cand ati terminat de lucrat. Un corp cu rafturi de depozitare pe roti precum si alte elemente de mobilier modular, care se indeparteaza de la vedere atunci cand nu sunt folosite, ajuta in demersul de a castiga spatiu intr-o bucatarie mica. In plus, aceste elemente de mobilier maresc posiblitatile de utilizare a unui loc mic mai mult decat daca in el ati plasa doar dulapuri și mobilier static.In cele din urma, aceste elemente de mobilir pot fi vopsite in culori vii si distractive care dau efect camerei.

Profitati la maximum de o bucatarie mica, investind in solutii excelente de depozitare si intr-un mobilier creat pe dimensiunile spatiului. Noi va recomandam mobila la comanda, pentru a va asigura ca utilizati fiecare centimetru din bucatarie si suntem aici daca aveti nevoie de un furnizor profesionist de mobilier. Doar pentru ca bucataria voastra este una mica, nu inseamna ca nu poate satisface toate nevoile voastre. Alegeti intelept!

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

101

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici