Cateva Articole utile
Blogul Nostru
Blogul Nostru
Multi proprietari aleg un decor industrial pentru casele lor, datorita frumusetii sale brute si atractiei vizuale usor rustica. Avand in vedere legatura acestui tip de design interior cu vechile depozite sau fabrici, incaperile amenajate in acest stil tind sa devina austere si oarecum misterioase. Insa ele pot fi, de fapt, si calde, primitoare si frumoase asa cum ar trebui sa fie o casa. Daca nu sunteti familiarizati cu designul caselor industriale, acesta consta in mobilier invechit, piese reconditionate, metal, tonuri reci si materiale naturale pentru a crea un interior la fel de functional pe cat de placut poate fi din punct de vedere estetic.
Orice element industrial este de obicei un mare succes in lumea renovarilor interioare. Acest stil celebreaza modestia, caracterul practic si accesibilitatea. Cel mai bun lucru dintre toate este acela ca este usor de realizat si functional. Acest concept s-a transformat de cateva decenii intr-un stil distinctiv care si-a facut drum incet de la casele functionale in stil mansarda la vile si apartamente moderne.
Trecand peste generatii, conceptul industrial pare sa ramana in voga, iar noi va povestim mai jos despre cele 5 elemente indispensabile dintr-o casa amenajata in stil industrial.
A avea multa lumina intr-o casa industriala este crucial pentru a compensa tonurile reci care se regasesc in interior. Cu toate acestea, nu orice corp de iluminat va fi util pentru stilul industrial. Cautati pandantive si felinare reconditionate sau neterminate, din materiale precum otelul, sticla cu nervuri, tabla, aluminiu sau fier. Aceste materii prime adauga o eleganta naturala oricarei camere din casa ta. Agatati pandantive metalice deasupra insulei de bucatarie, asezati felinare de fier deasupra semineului din caramida sau optati pentru iluminarea sinelor din aluminiu pe peretii din camera de zi.
Majoritatea caselor industriale incep cu o baza de nuante neutre precum gri, maro si negru. O combinatie de culori neutre este departe de a fi plictisitoare daca le folositi in mod corect. In loc sa folositi aceeasi culoare intr-o camera, jucati-va cu nuantele. Aduceti un amestec de tonuri deschise si intunecate pentru a mentine camera interesanta. Puteti introduce nuante mai stralucitoare, cum ar fi mandarina sau turcoazul, dar este important sa faceti acest lucru subtil, folosind articole precum perne, covoare sau perne pentru scaune.
Primul instinct poate fi sa acoperi tevile sau grinzile de lemn care sunt expuse in casa voastra. Nu, nu, sa nu mergeti in aceasta directive daca va doriti o casa industrial. Pentru ca exact aceste elemente fac parte din stilul industrial. Ele nu servesc doar ca structuri de sustinere, ci confera si caracter spatiului. Lasati grinzile de lemn asa cum sunt, eventual reconditionati-le, si nu va faceti griji cu privire la incercarea de a acoperi conductele din baia voastra. In schimb, ce puteti face, este sa redati acestor elemente stralucire, prin revopsirea intr-o culoare care contrasteaza cu peretii, pentru a le ajuta sa iasa in evidenta. Mai departe, in loc sa acoperiti acele podele din beton, pur si simplu mai bine le colorați si lustruiti pentru a imbratisa deplin stilul industrial in casa voastra.
Lemnul degradat si reconditionat este un material versatil care se gaseste in mod obisnuit in casele in stil industrial. Adaugati o masa pentru pranz sau cina in bucatarie sau asezati o masa de cafea din lemn reconditionata, chiar in centrul camerei de zi. Exista mai multe moduri in care puteți introduce acest material in decorul casei voastre. Acest element este esential pentru casele industriale, deoarece ofera o caldura contrastanta cu tonurile neutre si diferitele metale din interior.
De obicei, nu veti gasi o fotografie inramata cu flori intr-o casa cu decor industrial. In schimb, sunteti sfatuiti de specialistii in design interior sa iesiti din tipare rigide cand vine vorba despre decorarea peretilor. Sky is the limit! Montati un perete vechi de epoca sau un indicator rutier pe perete ori expuneti o sculptura metalica veche la intrarea in casa. La fel ca elementele arhitecturale expuse, aceste piese de arta adauga caracter, textura, personalitate si dimensiune spatiului vostru.
Designul industrial a devenit popular in anii 1990, intrucat multe centre urbane din America de Nord au inceput sa se bucure de renovare prin transformarea vechilor fabrici si depozite in apartamente si cladiri rezidentiale cu mai multe locuinte. Interiorul industrial este adesea descris ca fiind "cu adevarat rustic si matur", avand in vedere faptul ca iese in evidenta prin utilizarea libera a elementelor din lemn si a otelului expus.
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Doriti sa primiti o oferta pentru proiectul dvs.?