Cateva Articole utile

Blogul Nostru

5 casute pe care sa le bifati in proiectarea si amenajarea unei bucatarii de casa

5 casute pe care sa le bifati in proiectarea si amenajarea unei bucatarii de casa

Sigur, nu toti oamenii sunt chiar atat de norocosi incat sa traisca intr-o casa cu o bucatarie imensa. Dar unii au un astfel de spatiu la dispozitie. Este de la sine inteles ca, mai ales intr-o casa mare, bucataria este un loc important si inima caminului. Iar in mai toate casele, acest spatiu reuneste deja mult mai multe activitati zilnice decat o facea in trecut. Asa incat, daca ati fost binecuvantati cu o bucatarie spatioasa, de ce sa nu profitati din plin si sa creati o zona interesanta, practica, durabila si confortabila?

Ceea ce ar fi bine sa nu uitati, este ca planificarea unui spatiu mare de bucatarie este adesea la fel de dificila precum amenajarea unei bucatarii mici. Selectarea unui layout potrivit pentru un spatiu imens de bucatarie este o decizie de proiectare care va determina si modul de utilizare a bucatariei. Aspectul dicteaza modul in care veti pregati mancarea, veti utiliza locul pentru luarea mesei si a socializarii. Cand vorbim despre aspect, este bine sa aveti in vedere nu doar functionalitatea si fluxul pe care il creati in bucatarie prin modul in care amplasati aparatele, chiuveta, dulapurile, blaturile de lucru, ferestrele, usile si mobilierul de bucatarie, ci si stilul de design al bucatariei. Nu uitati, mai ales in cazul unei bucatarii mari, unde investitia in amenajare este mai mare decat intr-o bucatarie mica, este importanta calitatea materialelor din care sunt fabricate piesele de mobilier.

Daca va construiti o bucatarie noua, sunteti in pozitia demna de invidiat de a va alege in primul rand dimensiunile si forma pe baza nevoilor voastre, apoi stilul in care va fi amenajata bucataria. Dar, cum fiecare poveste are si o parte mai putin placuta, amenajarea unei bucatarii intr-o casa la curte necesita de cele mai multe ori un timp mai mare pentru finalizarea proiectului, avand in vedere numarul de elemente pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru rezultatul final. Vestea buna este ca o astfel de bucatarie va ofera avantajul de a depozita ustensile pe care nu le folositi frecvent in spatii exterioare. Asa incat, perimetrul util al bucatariei va deveni mai mare si puteti opta pentru un design aerisit, care sa nu incarce inutil incaperea.

5 casute pe care sa le bifati in proiectarea si amenajarea unei bucatarii de casa

Intre planificarea si obtinerea spatiului la care ati vizat, unde sa gatiti cele mai bune mancaruri si sa le savurati impreuna cu cei dragi, iata 5 casute pe care sa le bifati in proiectarea si amenajarea unei bucatarii de casa.

#1. Layout-ul si ajutorul specialistilor

Nu le putem face chiar pe toate, iar in cazul proiectarii bucatariei voastre ideal ar fi sa beneficiati de serviciile unui designer de interior care va poate optimiza corespunzator spatiul disponibil. In obtinerea unui aspect corect si functional este bine sa mergeti pe a avea totul la indemana intr-o bucatarie practica. Designerii de bucatarii vorbesc tot mai mult despre ergonomie si triunghiul de aur - pozitionarea chiuvetei de bucatarie, a plitei și a frigiderului. Nu ar trebui sa existe mai mult de trei metri intre cele trei puncte ale acestui triunghi. Daca va aflati in faza de proiectare a bucatariei, acum este momentul sa acordati importanta acestui fapt, mai ales ca nu aveti piedicile unui spatiu redus de apartament.

Urmariti, de asemenea, pozitionarea chiuvetei in dreptul ferestrei, acesta este unul dintre avantajele locuitului la casa. Veti beneficia de lumina naturala si va puteti bucura de o priveliste placuta.

Tot in designul bucatariei de casa, este importanta amplasarea unei insule sau peninsule, pentru a adauga un plus de confort si functionalitate unui spatiu mare. In plus, aceste element de mobilier ofera mai mult loc de gazduire pentru invitatii pe care-i rasfatati cu un vin bun si un aperitiv pe masura, inainte de cina. 

#2. Podeaua de bucatarie

Este esential sa alegeti o podea care sa arate modern, dar care sa functioneze bine intr-o zona in care pot fi varsate lichide reci sau calde, ori pe care pot ateriza obiecte dure. Totodata, podeaua ar trebui sa nu fie dintr-un material alunecos. Siguranta este intotdeauna primordiala, mai ales atunci cand sunteti angajati intr-o operatiune complexa de gatit.

#3. Sursele de lumina

Aveti nevoie de surse variate de lumina intr-o bucatarie mare, care serveste ca spatiu pentru diverse activitati. Nu minimalizati iluminarea blatului de lucru, a zonei aragazului, dar acordati importanta si luminii ambientale. Cand nu mai este un loc unde va puneti in valoare talentul de bucatar, ci se transforma intr-o zona de socializare, este importanta atmosfera. Iar in crearea acesteia ajuta foarte mult sursele de lumina alese.

#4. Ventilatia

Aveti bucataria visata, dar cum faceti sa nu persiste mirosul de mancare, mai ales daca bucataria este open space si se continua cu livingul sau zona de dinning? Instalati o hota puternica si nu veti regreta investitia. Mirosurile de gatit si condensul pot afecta calitatea aerului din interiorul casei. Lasate necontrolate, acestea pot duce la probleme care nu numai ca ar putea sa va afecteze sanatatea, ci si integritatea structurala a casei voastre.

#5. Mobilerul de bucatarie

Avand in vedere ca ati creat un spatiu de la zero, cel mai bine ar fi sa va mobilati bucataria cu mobilier executat pe comanda, pentru a fi siguri ca totul se potriveste perfect si spatiul este utilizat efficient, pana la ultimul centimetru. De asemenea, cu elementele de mobilier facute special pentru bucataria voastra, veti beneficia de zonele de depozitare dorite, iar obiectele sau spatiile pe care nu le vreti la vedere vor fi inteligent ascunse.

Noi suntem la un telefon sau e-mail distanta daca aveti nevoie de un consultat in amenajarea bucatariei cu mobilier de calitate creat special pentru casa voastra.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

220

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici