Vizitele online si ce spun acestea despre personalitatea gazdei

Vizitele online si ce spun acestea despre personalitatea gazdei

Distantarea sociala a transformat intalnirile online cu continut video in solutia salvatoare pentru a traversa cu bine perioada de izolare. Asa se face ca intalnirile online de orice tip, bilaterale, in grupuri de prieteni sau cu echipa, pentru cei care lucreaza de acasa, au ajuns sa echivaleze cu o "vizita" in universul altei persoane. Ceea ce a fost ferit de ochii lumii este acum expus uneori cu nonsalanta pentru simplul motiv ca interiorul casei a devenit fundal pe timpul sesiunilor video. Si in aceasta situatie intregul ambient si in special mobilierul care il compune pot sa dezvaluie multe despre personalitatea gazdei.

Evident, si vizitele online se ghideaza dupa anumite reguli, iar cea mai importanta este stabilirea si respectarea unei ore. Urmeaza cea care priveste tinuta cu care ne afisam in timpul sesiunii video, dar nu mai putin important este locul unde vom primi vizita, adica fundalul, respectiv mobilierul care va completa ansamblul expus vederii. Pare complicat, dar nu este.

Oare atunci cand primim musafiri in carne si oase ii invitam intr-o bucatarie plina de vase murdare sau intr-o baie dezordonata?

O minima atentie acordata acestor aspecte va spune multe despre personalitatea noastra.

Se stie ca mediul in care o persoana isi desfasoara viata privata, adica totalitatea pieselor de mobilier si a decoratiunilor interioare care il completeaza, spune totul despre hobby-urile, obiceiurile de viata si personalitatea respectivei persoane. Cei care pun pret pe aceste aspecte doresc sa transmita un anumit tip de mesaj despre ei insisi. 

Vizitele de tip traditional si-au pierdut si mai mult din actualitate din cauza perioadei de izolare si distantare sociala. Este de asteptat ca si in viitoarele luni relationarea la distanta, prin intermediul continutului video sa ramana esentiala.

Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme nerezolvate in ce priveste organizarea spatiului personal si cer sfaturi, sugestii, solutii. Prietenii apropiati sau cei din grupurile de pe Facebook ne cer parerea cu privire la anumite probleme de amenajare sau isi expun realizarile personale privind organizarea interioara. Uneori, chiar suntem "invitati" sa vizionam diverse spatii din interiorul unei locuinte. Devenim peste noapte participanti, de la distanta, in proiecte de amenjare interioara si astfel observam involuntar si celelalte elemente de decor sau piese de mobilier care nu se integreaza placut in ansamblu.

Adesea suntem solicitati "sa dam like" unor mici proiecte de amenjare interioara chiar daca acestea se refera la simpla pozitionare a unei plante pe pervazul unui geam.

Un studiu recent a demonstrat faptul ca toti avem tendinta involuntara de a scoate in evidenta, prin expuneri in prim plan a unor obiecte care transmit informatii despre personalitatea noastra. Studiul a luat in consideratie o gama extinsa de decoratiuni interioare cu utilitate sau fara, fotografii de familie, obiecte de valoare mostenite sau dobandite (portelanuri, argintarie, tablouri etc.), amintiri din vacante, diverse gadget-uri, adesea nefunctionale. Studiul nu a inclus locuintele colectionarilor dedicati si a facut distinctie intre locuintele proprietate si cele in regim de inchiriere. 

Astfel, din analiza locuintelor ocupate de cupluri a reiesit ca obiectele achizitionate impreuna erau expuse intr-un loc cu vizibilitate, iar faptul ca vizitatorii remarcau aceste obiecte era de natura sa declanseze cuplului evocarea unor amintiri speciale, asemenea unui liant emotional. In contextul izolarii temporare, un proces de evaluare si sortare a numeroaselor obiecte care ne aglomereaza spatiul de locuit se poate transforma intr-un beneficiu cu efecte deosebite pe termen lung.

Daca va placut, va invitam sa distribuiti