Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Simplitatea este o masura a confortului - Mobilarea si decorarea in stil minimalist

Simplitatea este o masura a confortului - Mobilarea si decorarea in stil minimalist

Se apropie si acea perioada din an, cand trebuie sa ne pregatim de... curatenia de iarna! Poate nici nu v-ati dat seama pana acum cate ati adunat si in acest an in caminul vostru. Cat de incarcata este intreaga casa sau anumite camere din ea, cate obiecte, din toate pe care le aveti acum va mai trebuie cu adevarat? Cand v-ati incarcat caminul cu prea multe piese mici de mobilier sau ati aglomerat o camera cu de toate, nici curatenia saptamanala (sau chiar zilnica, pe timp de pandemie) nu mai este o rutina simpla. Intr-o perioada in care stam in majoritatea timpului acasa, "less is more" parca a capatat mai multa greutate cand vorbim despre decorul interior al caminului.

Stilul minimalist bate recorduri de popularitate, in ciuda aparitiei, in ultimii ani, a altor tendinte in amenajarile interioare, mai "incarcate" sa le spunem. Un stil aglomerat de mobilare si decorare a casei presupune amestecarea prea multor culori si obiecte decorative. In schimb, minimalismul combina echilibrat un design bun, confortul, ordinea, utilitatea spatiului, functiile bine definite ale fiecarui obiect si coltisor din casa.

Ganditi-va, asadar, la linii curate, moderne, un mobilier simplu, cu obiecte multifunctionale, o paleta de culori redusa si forme cat mai putine. La o prima imagine in minte, ati putea spune ca nu va doriti un camin auster. Nu este nevoie sa fie asa, pentru ca designul interior minimalist este adesea un traseu care nu da gres in crearea unei case calde, nuantate, care nu se va demoda niciodata. Iar asta pentru ca abordarea de umplere si colorare a spatiului este una practica, bine judecata si niciun loc din casa nu va exista fara o functie, cat de mica.

Pe scurt, ce presupune stilul minimalist

Principalele calitati ale mobilierului si, in general, decorului de interior minimalist sunt simplitatea si utilitatea. Spatiul se pastreaza cat mai liber, fiecare camera se poate imparti in compartimente si apoi fiecare zona se trateaza printr-o abordare din care nu lipsesc: "mai putin este mai mult" si "totul are nevoie de un loc si un motiv".

Putin mobilier, in forme simple. Fiecare camera trebuie sa fie eleganta, aerisita, cu dulapuri incluse intr-un dulap mai mare in hol si dormitor, si cu aparate electrice incorporate in mobilierul de bucatarie. Acelasi principiu se aplica si in baie, unde nu trebuie sa stocati produse cosmetice pe polite, ci in dulapuri cu oglinda sau intr-unele pozitionate sub chiuveta. Iar camera de zi o puteți aranja simplu cu o canapea mica, confortabila, o masa multifunctionala scunda, cateva polite pentru carti si o comoda mica pentru televizor. O solutie eleganta este suspendarea acestuia pe perete. Intreaga casa amenajata in stil minimalist va da senzatia de aer, lumina, ordine.

Decorul unei case amenajata minimalist incurajeaza eliminarea oricarui obiect ce prisoseste in intregul unei vieti simplificate, in care alte aspecte sunt mult mai importante decat un decor luxuriant sau aglomerat. Si, de cele mai multe ori, inutil. Nu sunt vizate doar obiectele inghesuite in dulapuri, care stau nefolosite de ani de zile, ci si piesele de mobilier si, in general, atmosfera fiecarei incaperi. Minimalismul in designul interior se bazeaza pe cateva scheme cromatice specifice si pe un decor structurat cu totul altfel fata de cel traditional.

De ce atrage stilul minimalist

Am incercat sa sintetizam pentru voi beneficiile mobilierului si decoratiunilor minimaliste:

  • Ideile de camere minimaliste sunt excelente pentru a face spatiile mici sa para mai mari.
  • Decorul si practicile minimaliste vor ramane mereu la moda, daca sunt facute bine. Asa incat, daca va doriti sa fiti in tendinte si cu casa voastra, nu doar vestimentar, nu va trebui sa faceti anual investitii pentru reamenajarea sa.
  • Designul interior minimalist tine de frumusetea rafinamentului si a lucrurilor bine facute si puteti economisi atunci cand nu achizitionati prea multe piese de mobilier, de care oricum nu aveti nevoie.
    Foarte accesibile, piesele minimaliste de mobilier pentru casa sunt usor de mutat si de intretinut, spre deosebire de cele specifice altor stiluri.
  • Amenajarea minimalista a casei este despre frumusetea simpla, care scoate in relief detaliile arhitecturale ale imobilului, folosindu-le in avantajul traiului vostru, proiectand in jurul lor, decat ascunzandu-le.
  • Minimalismul presupune depozitarea elganta si existenta unor trasee rapide zilnice de curatare pentru a pastra un stil armonios, practic, si curat in acelasi timp.

Ponturi pentru amenajarea casei in stil minimalist

Daca va ganditi sa abordati un stil minimalist va propunem sa va ganditi la urmatoarele sfaturi practice:

  • Primul pas in realizarea unui design minimalist, daca nu aveti de mobilat si decorat un spatiu gol, este procesul numit "declutter". Faceti un inventar drastic, pentru a verifica daca exsita lucruri care nu sunt la locul lor sau trebuie eliminate pentru ca, remember? "Less is more".
  • Creati spatii deschise, aerisite, si evitati peretii despartitori care nu au un rol important in compartimentarea casei, pentru ca acestia obstructioneaza traficul intre incaperi si dau senzatia de spatiu mic.
  • Fara cutii si cutiute decorative, dulapuri incarcate de ornamente sau alte elemente de decor inutile in functionalitatea locului.
  • Alegeti piese de mobilier cu functii multiple si asezati-le strategic, ca de exemplu o masuta de cafea cu spatii de depozitare sub blat. Spatiile de depozitare inteligente vor elimina din decor surplusul de accesorii.
  • Alegeti piese de mobilier si decoratiuni de calitate, durabile, rezistente. Cand abordati un stil minimalist pentru interiorul casei, veti observa ca obiectele rezistente sunt mai eficiente decat unele care au doar calitatea de a fi trendy.
  • Asigurati suficienta lumina naturala in fiecare incapere, pentru o atmosfera cat mai calda.
  • Folositi nuante neutre sau deschise pentru pereti si mobilier, si pastrati ferestrele ca punct central al incaperii. Culorile neutre dau o senzatie de prospetime si un sentiment de calm, exact ce aveti nevoie pentru un camin primitor si cald.
  • Nu evitati plantele, de preferat cele discrete, care dau culoare unui colt din casa si nu incarca spatiul.

Stilurile si trendurile in materie de design interior, de mobilier, vin, pleaca si uneori revin.

Cand va mobilati si decorati casa, sa aveti in vedere ca minimalismul este un stil de amenajare personal. Este recomandat ca retetele prin care se pune in practica sa fie adaptate stilului vostru de viata. Astfel incat sa reusiti la final crearea unui camin primitor, util si armonios, care sa raspunda nevoilor voastre, in primul rand.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

231

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici