Cateva Articole utile
Blogul Nostru
Blogul Nostru
Se apropie si acea perioada din an, cand trebuie sa ne pregatim de... curatenia de iarna! Poate nici nu v-ati dat seama pana acum cate ati adunat si in acest an in caminul vostru. Cat de incarcata este intreaga casa sau anumite camere din ea, cate obiecte, din toate pe care le aveti acum va mai trebuie cu adevarat? Cand v-ati incarcat caminul cu prea multe piese mici de mobilier sau ati aglomerat o camera cu de toate, nici curatenia saptamanala (sau chiar zilnica, pe timp de pandemie) nu mai este o rutina simpla. Intr-o perioada in care stam in majoritatea timpului acasa, "less is more" parca a capatat mai multa greutate cand vorbim despre decorul interior al caminului.
Stilul minimalist bate recorduri de popularitate, in ciuda aparitiei, in ultimii ani, a altor tendinte in amenajarile interioare, mai "incarcate" sa le spunem. Un stil aglomerat de mobilare si decorare a casei presupune amestecarea prea multor culori si obiecte decorative. In schimb, minimalismul combina echilibrat un design bun, confortul, ordinea, utilitatea spatiului, functiile bine definite ale fiecarui obiect si coltisor din casa.
Ganditi-va, asadar, la linii curate, moderne, un mobilier simplu, cu obiecte multifunctionale, o paleta de culori redusa si forme cat mai putine. La o prima imagine in minte, ati putea spune ca nu va doriti un camin auster. Nu este nevoie sa fie asa, pentru ca designul interior minimalist este adesea un traseu care nu da gres in crearea unei case calde, nuantate, care nu se va demoda niciodata. Iar asta pentru ca abordarea de umplere si colorare a spatiului este una practica, bine judecata si niciun loc din casa nu va exista fara o functie, cat de mica.
Principalele calitati ale mobilierului si, in general, decorului de interior minimalist sunt simplitatea si utilitatea. Spatiul se pastreaza cat mai liber, fiecare camera se poate imparti in compartimente si apoi fiecare zona se trateaza printr-o abordare din care nu lipsesc: "mai putin este mai mult" si "totul are nevoie de un loc si un motiv".
Putin mobilier, in forme simple. Fiecare camera trebuie sa fie eleganta, aerisita, cu dulapuri incluse intr-un dulap mai mare in hol si dormitor, si cu aparate electrice incorporate in mobilierul de bucatarie. Acelasi principiu se aplica si in baie, unde nu trebuie sa stocati produse cosmetice pe polite, ci in dulapuri cu oglinda sau intr-unele pozitionate sub chiuveta. Iar camera de zi o puteți aranja simplu cu o canapea mica, confortabila, o masa multifunctionala scunda, cateva polite pentru carti si o comoda mica pentru televizor. O solutie eleganta este suspendarea acestuia pe perete. Intreaga casa amenajata in stil minimalist va da senzatia de aer, lumina, ordine.
Decorul unei case amenajata minimalist incurajeaza eliminarea oricarui obiect ce prisoseste in intregul unei vieti simplificate, in care alte aspecte sunt mult mai importante decat un decor luxuriant sau aglomerat. Si, de cele mai multe ori, inutil. Nu sunt vizate doar obiectele inghesuite in dulapuri, care stau nefolosite de ani de zile, ci si piesele de mobilier si, in general, atmosfera fiecarei incaperi. Minimalismul in designul interior se bazeaza pe cateva scheme cromatice specifice si pe un decor structurat cu totul altfel fata de cel traditional.
Stilurile si trendurile in materie de design interior, de mobilier, vin, pleaca si uneori revin.
Cand va mobilati si decorati casa, sa aveti in vedere ca minimalismul este un stil de amenajare personal. Este recomandat ca retetele prin care se pune in practica sa fie adaptate stilului vostru de viata. Astfel incat sa reusiti la final crearea unui camin primitor, util si armonios, care sa raspunda nevoilor voastre, in primul rand.
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!
Doriti sa primiti o oferta pentru proiectul dvs.?