Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiului de lucru de acasa

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiului de lucru de acasa

A venit toamna, zilele sunt mai scurte si temperaturile scazute, culorile naturii sunt mirifice peste tot. Ce frumos ar putea sta Mirabela in pauza de pranz sa se uite la ele, in timp ce isi mananca salata cu ton pe o banca din parcul de langa corporatie. Ar putea sa si viseze un pic la weekend-ul care vine, dupa ce isi suna copilul, sa afle daca a terminat scoala si a ajuns cu bine acasa. Intr-o zi normala, din cele ne-pandemice, Rares si-ar fi tocit coatele puloverului pe banca de la școala pana la orele pranzului, iar ea ar fi stat la birou pana la 18. Seara s-ar fi uitat impreuna la televizor si ar fi mancat pizza. Acum, insa, amandoi stau acasa toata ziua. Mirabela si Rares sunt o familie monoparentala, careia pandemia i-a schimbat stilul de munca si viata, ca noua tuturor, de altfel.

Incet, incet, ne reintoarcem cu totii la livingul impartit in cafenea, birou, scoala, sala de gym si loc de socializare online. Zilele in care se poate lucra de la o terasa se apropie de final, scoala se face mai mult online, iar acest nou trend cu viata personala si cea de birou la gramada acasa va continua cel putin o iarna si o primavara. Asa incat se impun minime schimbari in spatiul unde locuim, daca nu le-ati facut deja.

Va dam si noi cateva ponturi si sfaturi practice pentru amenajarea spatiului de lucru pentru un adult sau un scolar, daca cel mic nu are deja un birou montat in camera sa.

Alegeti mobilierul pe comanda pentru zona de lucru

Deoarece veti petrece mult timp in acest spatiu de lucru, alegeti pentru el un mobiler pe comanda, care sa poata fi creat exact pe gustul vostru si sa va faca sa va simtiti confortabil. Nu trebuie sa fie ceva cu desing complicat, un birou minimalist, cateva rafturi compartimentate pe nevoile voastre de depozitare si un scaun care sprijină bine spatele sunt suficiente. Cand comandați biroul, asigurati-va ca inaltimea sa este potrivita pentru cine îl foloseste cel mai mult. Nu instalati alte corpuri sub masa, astfel incat, daca este pentru un adult, sa ramana suficient spatiu pentru intinderea picioarelor.

Creati un spatiu fizic de lucru separat, chiar daca nu aveti prea mult loc pentru el

Spatiul de lucru (scoala online/teme) ar trebui separat de alte camere, cum ar fi dormitoarele si camerele de zi. O camera separata este, intr-adevar, mult mai utila pentru concentrarea asupra muncii. Un spatiu de lucru nedelimitat de o alta camera va face mai dificila mentinerea atentiei, deoarece ar putea exista ceilalti membrii ai familiei care va pot distrage.

Spatiul necesar pentru munca nu trebuie sa fie prea mare atat timp cat este suficient pentru a monta in el un birou mic, un scaun si poate cateva rafturi. Cu toate acestea, daca nu aveti o camera pe care sa o puteti desemna ca spatiu de lucru, transformati un colt al casei in birou, daca internetul si electricitatea sunt disponibile acolo.

Ideal ar fi sa gasiti un loc la fereastra pentru a va monta mobilierul de birou, deoarece lumina naturala este cea mai potrivita. Va puteti folosi, insa, si de un perete liber.

Alegeti panouri despartitoare, sunt o solutie simpla si ieftina

Cand livingul devine din loc de relaxare si primit oaspeti, o incapere in care se fac mai multe activitati zilnice, despartitoarele ingenioase sunt o resursa ce poate fi accesata rapid pentru reamenajare si compartimentarea unei incaperi. Acestea sunt utile si pot fi produse in diverse forme din MDF sau PAL, complementare stilului in care aveti camera deja mobilata.

Alegeti, de pilda o biblioteca ingusta facuta pe comanda, exact pe dimensiunile spatiului in care vreti sa o amplasati pentru despartire. Aceasta poate fi creata cu deschidere pe ambele laturi si iata cum reusiti, cu doar o piesa de mobilier, sa faceti separarea dintre doua zone si castigati un loc de depozitare pentru carti si obiecte decorative.

O alta idee ar fi sa va comandati un "perete" mobil din bucati de MDF sau PAL, realizat in diverse forme geometrice si culori. Si aceasta piesa de mobilier va avea doua functii, de compartimentare si de revigorare a camerei prin culoare.

Sau puteti sa optati pentru un panou de MDF sau PAL montat pe picioare metalice in podea pe care sa il insufletiti artistic cu picturi colorate sau sa il transformati intr-un colt al amintirilor pe care lipiti poze din calatoriile voastre sau cu momente de familie.

Cei mai creativi si nonconformisti dintre voi isi pot delimita spatiul de lucru de pandemie cu ajutorul paletilor de lemn colorati sau prin sfori prinse de tavan pe care se pot monta tot felul de obiecte, de la reclame, pana la suveniruri din vacante.

In tot acest demers, de amenajare a spatiului de lucru, este important sa va creati acasa un loc de munca dupa chipul si asemanarea voastra. Cercetarile facute inainte de criza care ne-a schimbat modul de viata si munca au aratat ca lucrul de acasa poate spori productivitatea, deoarece este mai confortabil. Acum este recomandat sa aveti un "home office" care sa va dea un plus de productivitate si creativitate, mai ales cand nivelul de concentrare scade din cauza unor factori externi, cum ar fi vestile rele din pandemie sau statul prelungit acasa.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

233

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici