Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Moduri inteligente si creative de a optimiza spatiul casei

Moduri inteligente si creative de a optimiza spatiul casei

Cand vine vorba despre optimizarea fiecarui spatiu dintr-o casa, trebuie sa fiti foarte ingeniosi si inventivi, pana la modul in care, daca vedeti o nisa sau un spatiu mic undeva, sa va ganditi cum le-ati putea folosi fie pentru depozitare, fie pentru aspect vizual. Sunt uimitoare caminele in care se profita la maxim de fiecare metru patrat si fiecare spatiu este utilizat in mod inteligent. Fie ca locuiti in 50 de metri patrati sau in 500, exista feluri in care casa voastra nu doar ca poate fi folosita la maxim, ci amenajata corespunzator, poate crea senzatia unui spatiu mai mare decat este. Mai jos, venim cu cateva idei.

Holul de la intrare este prima zona a casei, cea in care va intampinati oaspetii, cea in care va intalniti cu totii dimineata, cand copiii pleaca la scoala, iar adultii la serviciu. Aceasta trebuie sa fie functionala pentru manevre rapide si eficiente, si puteti maximiza spatiul plasand o banca ingusta pe un perete, pentru a va aseza sa va incaltati/descaltati. In plus, puteti aplica rafturi deschise si o oglinda mare pe perete care sa reflecte restul casei. In acest fel, spatiul va parea mai mare.

Camera de zi a devenit in pandemie un spatiu despre care putem spune ca este chiar unul public, avand in vedere intalnirile virtuale care il dezvaluie colegilor, partenerilor sau clientilor. Sufrageria sau livingul, cum vreti sa o numiti, a capatat si mai multa importanta de cand se lucreaza mai mult de acasa, iar nevoia de optimizarea a spatiului intr-un mod inteligent a crescut.

Adaugati mai multa deschidere acestei incaperi amenajand-o cu piese de mobilier croite fix pe dimensiunile camerei si optati pentru cele cu picioare expuse pentru a oferi un aer deschis incaperii.

Cresteti luminozitatea camerei pastrand culori neutre pe pereti, in nuante deschise sau pastelate. Puteti, totodata, sa luminati livingul adaugand oglinzi pentru a reflecta culorile peretilor, mai ales daca spatiul este lipsit de ferestre sau lumina naturala.

Peretii sunt resursele numarul unu neexploatate ale unei case. Sigur, sunt minunati pentru a agata imagini, dar intr-un spatiu mic, ar trebui folositi pentru mult mai mult. Utilizati rafturi de carti inalte care se extind pana la tavan sau instalati rafturi individuale unul deasupra celuilalt pana la tavan. Montati carlige si agatati bicicleta de perete, de exemplu.

Evitati piesele de depozitare voluminoase si mergeti pe rafturi suspendate sau biblioteci incorporate pentru a va oferi optiuni de organizare fara a sacrifica din spatiu. Piesele de mobilier multifuncționale care pot fi atat un scaun sau o masa, cat si o soluție de depozitare out-of-the box, cum ar fi o banca sau o lada sunt, de asemenea, utile.

Rafturile personalizate nu sunt scumpe, pot fi usor efectuate pe comanda si le puteți incadra in spatii si colturi incomode. Daca aveti un perete care iese sau un colt incomod in care nu puteți incadra mobilierul, luati in considerare rafturile personalizate pentru a umple spatiul. Nu uitati de locul de deasupra usilor, acei centimetri dintre partea de sus a usii si tavan sunt adesea exact dimensiunea necesara montarii unui raft care poate conține carti, cosuri de depozitare sau alte articole.

Optimizarea dormitorului face si ea parte din planul de solutii creative prin care tintiti sa utilizati tot spatiul disponibil in mod inteligent si sa va cresteti capacitatea de depozitare a locuintei. Cateva dintre ideile pe care le-am expus pentru living pot fi folosite si pentru dormitor.

O alta recomandare a specialistilor in amenajari interioare este sa luati in considerare alegerea unei tablii cu rafturi incorporate sau a unui cadru de pat cu sertare. Acesta este un mod excelent de a adauga spațiu de stocare in dormitor, fara a compromite stilul. In loc de noptiere voluminoase, alegeti rafturi plutitoare pe perete de ambele parti ale patului. Puteți folosi chiar si o lada veche intoarsa lateral, cu partea superioara pentru o noptiera si interiorul pentru depozitare. Un alt sfat ar fi sa atarnati aplicele de perete de ambele parti ale patului. Acest lucru adauga iluminare functionala care nu va ocupa spatiul podelei sau al noptierei, asa cum ar face lampile traditionale.

Profitati la maximum de dormitorul vostru. Fiecare dormitor din casa ar trebui sa fie un refugiu din lume pentru cei care il folosesc si un loc unde sa va reincarcati bateriile pentru o noua zi.

Bucataria este cel mai inteligent folosita intr-un spatiu deschis continuat de living, daca va permite locul. Inchisa sau deschisa puteti sa cresteti eficienta spatiului cu rafturi verticale de depozitare intr-o camara, daca aveti. Daca nu, puteti face pe comanda unele pe care le puteti aplica pana sus si chiar le puteti inchide cu usi. Rafturile plutitoare sunt excelente pentru depozitarea oalelor, tigailor si a altor aparate usoare. Puteti folosi, in plus, placute sau rafturi cu carlige pentru a va agata canile de cafea si puteti utiliza un vas mare pentru a va tine tacamurile

Daca optati pentru un mobilier executat pe comanda, veti putea alege cate organizatoare si sertare sa contina fiecare corp pentru stocarea produselor uscate si alimentelor. Si veti avea un spatiu optimizat la maxim.

Baia este, de obicei, a doua incapere pe care o vedeti dimineata. Este un loc foarte important din casa, si, de cele mai multe ori, lasat ultimul in ceea ce priveste amennajarea. Baia poate fi folosita optim in functie de membrii familiei care o folosesc. Baile comune cu copiii necesita adoptarea unor trucuri de amenajare cum ar fi: polite, cosuri sub chiuveta, rafturi in spatele usii si, in general, exploatareai ficarui coltisor pentru spatii de depozitare. Alegeti o chiuveta cu soclu sau o una plutitoare pentru a adauga spatiu pe podea si a face baia sa para mai mare. Atentie, de asemenea, la culorile gresiei si faiantei, cele pastelate creeaza senzatia de spatiu mai mare. Totodata, daca nu doriti sa ocupati un spatiu valoros pe unul dintre pereti, folosiți partea din spate a usii pentru prosoape sau carlige.

O modalitate simpla de a profita la maxim de spatiul intregii case este sa scapati de obiectele care nu va mai folosesc. 

Nu este intotdeauna usoara "detoxifierea" casei, dar este benefica pentru a crea spatiu, mai ales intr-un camin mic, si o viata mai... aerisita.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

229

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici