Mobilier la comanda pentru spatii de depozitare - capriciu sau necesitate?

Mobilier la comanda pentru spatii de depozitare - capriciu sau necesitate?

Oferta imobiliara a dezvoltatorilor este, la prima vedere, tentanta prin generozitatea suprafetelor expuse pe panourile publicitare. Atractivitatea se mentine si dupa ce potentialii cumparatori fac prima vizita, de obicei, intr-un apartament amenajat pentru prezentare. 

Ulterior, noii proprietari isi doresc, in mod firesc, sa-si personalizeze spatiul, ceea ce in practica se traduce si prin corelarea amenajarilor interioare cu posibilitatile financiare. Una dintre justificarile de baza ale acestui demers este obtinerea unor spatii de depozitare cat mai incapatoare, mai ales daca in planul locuintei nu au fost prevazute. Transformarea in realitate a acestei necesitati ne duce automat in zona mobilierului realizat la comanda.

Mai este mobilierul realizat la comanda un capriciu sau a devenit o necesitate?

Raspunsul este limpede si simplu, mai ales ca mobilierul realizat in astfel de conditii este de fiecare data un unicat, in sensul practic al termenului. Multitudinea de materiale existente pe piata de profil creeaza posibilitati nenumarate care se pot plia in functie de buget.

Indiferent de tipul de material ales pentru realizarea proiectului, acesta trebuie gandit pentru a exploata la maxim spatiul. Un designer specializat pe amenajari interioare va putea masca sau, dimpotriva, va pune in valoare anumite particularitati impuse de structura de rezistenta, grinzi, tubulaturi etc. Aceasta abordare poate sa genereze la final costuri totale ale amenajarilor de mobilier destinat spatiilor de depozitare mult mai convenabile decat in cazul in care s-ar achizitiona mobilier standard.

Desi piata de mobilier dispune de o oferta cuprinzatoare, piesele prefabricate nu pot raspunde de fiecare data unor dimensiuni din planul concret al unei locuinte. In cazul in care obiectivul final este crearea unor spatii de depozitare care nu au fost prevazute in planul initial, mobilierul de dimensiuni standard rezolva doar partial problema, in timp ce anumite nise raman nevalorificate, ba chiar expuse privirii in mod inestetic. In anumite cazuri, un spatiu de depozitare inventiv si inedit poate suplini prezenta unor piese greoaie de mobilier cum este cazul traditionalului sifonier. Absenta acestei piese demodate se traduce concret printr-o nota de plata mult mai convenabila, fara a mai vorbi despre senzatia de spatiu aerisit propice odihnei.

Despre un spatiu de depozitare vorbim, in general, ca despre un loc care poate adaposti orice articole, de la incaltaminte, imbracaminte, aparate de uz casnic, uneori chiar o centrala termica, un boiler, o masina de spalat sau un uscator de rufe. Aceasta abordare scoate in evidenta caracterul practic al unor spatii ascunse vederii, dar nu trebuie sa uitam ca functionalitatea si aspectul estetic se pot imbina optim, fara a face niciun rabat.

Cu aceasta ocazie, mobilierul executat la comanda poate asocia perfect necesitatea unui spatiu utilitar cu estetica unor suprafete expuse privirii. Sau altfel spus, o solutie tehnica ascunsa in spatele unei prezentari impecabile, iar solutiile pot fi pe cat de inteligente pe atat de ingenioase. Un astfel de spatiu de depozitare poate avea la exterior aparenta unei simple continuitati a unui perete sau poate fi suportul pentru oglinzi care dau luminozitate si profunzime unui simplu spatiu de trecere.

Acelasi spatiu de depozitare poate fi ancadramentul unei usi pe care o poate innobila sau poate oferi suport pentru desene, postere sau alte solutii de decoratiuni interioare.

Daca va placut, va invitam sa distribuiti