Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Cum integram elementele metalice in designul casei

Cum integram elementele metalice in designul casei

Sunt unele lucruri care, pur si simplu, nu merg impreuna pentru ca nu se amesteca intr-o compozitie unitara. Si nu vorbim doar despre ulei si apa. Este si cazul anumitor elemente in designul de interior pe care specialistii ne sfatuiesc sa nu le combinam sub nicio forma. Si sunt altele care se pot alatura indraznet intr-un cadru de interior, cum sunt decoratiunile metalice. Combinarea de argintiu, auriu, alama sau fier in interiorul caminului vostru este o strategie excelenta pentru a adauga accente si adancime unui spatiu. Combinate gresit, insa, decoratiunile metalice risca sa para ostentative si sa strice vizual incaperea.

Elementele metalice par mari, nu conteaza forma in care le alegeti, ele vor fi mereu vizibile. Designerii folosesc in prezent tapet metalizat pentru stralucire, insa metalul are un aspect frumos si atunci cand este integrat in podea, faianta, mobilier. Poate fi peste tot, cu buna masura desigur. De la manerele unor sertare sau usi, pana la etajere, sau grilaje exterioare de pat, picioarele scaunelor, corpuri de iluminat, galeria pentru perdele, blatul masutei de cafea, covor sau draperii. Secretul este sa mixati corect materialele si stilul va fi unul glamourous. Accentele difera de la stil la stil, in cel industrial sunt mate, slefuite, in cele modern accesoriile pot fi lucioase pentru a crea un finisaj luxos.

Fie ca gravitati spre aur, argint, cupru, crom, fier sau alama (sau mai multe decat unul singur), spre nuante mate sau lucioase, efectul metalului va face diferenta. 

Cum integram elementele metalice in designul casei?

Iata cateva modalitati de a incorpora aceste detalii sofisticate in propria casa:

#1. Tavan cu metal

Daca sunteti in cautarea efectului "wow" in crearea unei camere de lux, incercati metalul pe tavan. Cornisele aurii pe un tavan de culoare inchisa au un impact vizual foarte puternic, in timp ce texturile de alama antica imping spatiul inspre un look mai dramatic. Orice ati alege, echilibrati spatiul cu piese de mobilier simpliste si varuiti pereti in culori solide deschise.

#2. Finisaje mixte

Ati folosit vreodata pete de culoare pe o usa sau sertar de mobila pentru a ajunge la o paleta coloristica coeziva? Aceeasi idee poate fi folosita si cu metalul. Incepeti de la versiunea lustruita a unui metal, apoi adaugati un alt accent dintr-un lemn vechi. De exemplu, o masa clasica de consola alba cu picioare aurii, sau un dulap de lemn vechi cu sertare stralucitoare sunt elemente din finisaje mixte. Accentele pot continua in accesoriile moderne de pe masa sau in oglinda decorativa de perete. Mixul de alb, auriu si neutru creeaza un aspect elegant, atemporal.

#3. Suporturi metalice elegante

Rafturile sau suporturile din aur metalic sunt o solutie pentru a va expune colectia de arta. Finisajul lustruit al corpurilor nu va concura nici nu va distrage atentia oaspetilor de la bunurile voastre, ci va fi un cadru perfect. Care in combinatie cu peretele colorat creeaza un décor coeziv.

#4. Corpuri de iluminat metalice

Stilul Art Deco se evidentiaza prin corpuri de iluminat cu detalii metalice. Insa acestea sunt diponibile intr-o multitudine de alte variante de finisaje si stiluri. Nuantele lucioase perecum inoxul sau auriul vor defini excelent amenajarile moderne extravagante, comune stilului eclectic.

Transformați iluminatul intr-o opera de arta alegand o aplica cu structura metalica montata intr-un finisaj negru bogat sau intr-unul din bronz uleiat.

#5. Masute de cafea si noptiere metalice

Masuta de cafea din metal ofera iluzia unui spatiu suplimentar in living, fie ca alegeti sa o puneti intr-o parte laterala a canapelei sau fotoliilor, ori o plasati in mijlocul incaperii. Noptierele cu picioare de metal sau integral metalice sunt dintre elementele ce pot completa designul unul dormitor luxos sau shabby chic.

#6. Decoratiuni cu accente metalice

Daca reusiti sa amestecati mai multe nuante metalice in decoratiuni, efectul obtinut va fi unul stralucitor. Daca nu vreti sa riscati, atunci puteti alege o singura nuanta si mergeti cu ea in toate decoratiunile. Printre cele mai folosite sunt oglinzile cu rame metalice, impunatoare si foarte chic, suporturile de lumanari, vasele decorative. Dormitorul este probabil cea mai intima zona a casei, deci totul depinde de gustul vostru cat metal adaugati aici si cate decoratiuni. De obicei, o lampa cu corpul din material auriu stralucitor poate a fie prea mult, insa prin trecerea la alama patinata, efectul este mai putin vizibil.

Indiferent de stilul de design si camera, elementele metalice dau personalitate unui spatiu si permit creatorului sau sa isi foloseasca imaginatia la maxim. Daca ati decis sa creati o camera cu decoratiuni si componente metalice fara ajutorul unui specialist in amenajari interioare, incepeti pas cu pas in adaugarea de accente metalice. Asa va veti asigura ca designul obtinut are sanse mai mari sa fie unul coerent din toate punctele de vedere.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

158

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici