Cateva Articole utile

Blogul Nostru

Blatul de bucatarie din granit - avantaje si dezavantaje

Blatul de bucatarie din granit - avantaje si dezavantaje - Sursa foto: Pixabay

Proiectarea unei bucatarii frumoase si functionale in casa voastra va poate oferi un spatiu excelent pentru a petrece timp cu prietenii, pentru a pregati mese fantastice sau pentru a va bucura de momente "gustoase" cu familia. O bucatarie foarte bine conceputa face ca prepararea meselor sa fie relaxanta si chiar distractiva. Inainte de a va alege furnizorul de mobila la comanda pentru a va bucura de bucatarie si de restul casei noi, trebuie sa va decideti ce tip de blat de bucatarie doriti.

Granitul este o alegere populara pentru blaturile de bucatarie, in primul rand pentru ca ofera o estetica superba. Exista si alternative, iar unii oameni considera ca alte optiuni sunt mai bune, dar granitul are tendinta de a fi lider intre preferintele a milioane de cumparatori si proprietarii de case. La fel ca alte materiale, granitul are, insa, punctele forte și punctele sale slabe. Iata o privire de ansamblu din ambele unghiuri.

Avantaje ale blatului de bucatarie din granit

Estetica

Granitul are o atractie vizuala uimitoare. Vine in multe nuante si toate sunt placute din punct de vedere estetic. Granitul face bucataria sa arate primitor si elegant, expune un blat sofisticat si frumos. Iar casa, in intregime, primește un accesoriu de bun gust care-i creste valoarea in piata.

Puternic si durabil

Granitul este puternic si, prin urmare, durabil. Desi nu este necasant, va dura cu siguranta zeci de ani intr-un blat de bucatarie. Cu exceptia cazului in care cei care folosesc bucataria sunt neglijenti si manuiesc obiecte grele, contondente pe blat, fara atentie.

Daca il intretineti cum trebuie, insa, va puteti astepta ca un blat de granit sa dureze cel putin un deceniu. Acest tip de blat se comporta foarte bine la caldura si rezista la zgarieturi.

Blaturile din granit vor suporta cu usurinta si caldura vaselor incinse. Nu numai ca va ramane racoros in verile fierbinti, dar blatul de granit va fi si un obstacol bun impotriva propagarii caldurii de pe o suprafata fierbinte catre alte parti ale mobilierului de bucatarie.

Usor de curatat si de intretinut

Blaturile din granit nu necesita multa intretinere, in special in ceea ce priveste curatarea. Puteti pur si simplu sa folositi o bucata de carpa umeda pe suprafata de granit si ati scapat de toate petele. Granitul nu este poros, deci urmele nu raman impregnate in blat.

Igienic si bun pentru sanatate

Blaturile de granit nu lasa microorganismele sa creasca si sa se inmulteasca. Sunt mai igienice decat cele facute din alte materiale, iar acest aspect referitor la igiena a devenit foarte important, mai ales in vremurile pandemice pe care le traim.

Dezavantaje ale blatului de bucatarie din granit

Costurile

Granitul este un material scump. Este mai costisitor decat multe alte materiale din care poate fi fabricat blatul mobilierului vostru de bucatarie. Costul instalarii este, de asemenea, destul de ridicat.

Instalare complicata

Procesul de instalare este unul destul dificil. Granitul se poate deteriora cu usurinta in momentul instalarii, nu este nevoie decat de un impact pe unul dintre colturi. In acest caz nefericit, singura optiune pe care ati avea-o ar fi sa inlocuiti intregul blat sau sa schimbati o anumita placa, daca este posibil.

Dificil de inlocuit

Granitul este foarte dificil de indepartat si va trebui sa va ganditi bine daca optati pentru el, pentru ca este unul dintre materialele cu o durabilitate foarte mare. Daca vreti sa va faceti un upgrade la bucatarie, sa zicem, va fi necesar sa schimbati cu totul mobilierul de podea. In cazul altor materiale, ar putea fi inlocuit doar blatul, iar rezultatul ar fi o bucatarie schimbata.

Vulnerabilitatea

Blaturile din granit sunt foarte durabile, dar pot, de asemenea, sa se sparga ori sa se ciobeasca in circumstante nefericite. Unele placi de granit prezinta fisuri naturale, acestea sunt linii care arata ca niste crapaturi minore in piatra si nu provoaca nicio separare intre acele parti. Insa, aceste fisuri sunt niste puncte vulnerabile ale granitului si pot provoca, la un moment dat, o spartura in piatra. Pentru remedierea acestei probleme este nevoie de un specialist care sa rezolve profesional defectul.

Sigilarea

Blatul din granit trebuie sa fie sigilat foarte bine, iar acest proces trebuie reluat la fiecare 10 ani, pentru a preveni deteriorarea. Daca blatul vostru nu este sigilat corect si complet, granitul devine poros, poate absorbi lichide si se poate pata, acest lucru ducand la acumularea de bacterii.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii si recomandari pentru a va alege blatul moblierului de bucatarie, la MOBPROIECT oferim consultanta si producem mobila la comanda de bucatarie. Dati-ne un telefon sau un email si programati o intalnire cu unul dintre specialistii nostri.

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

82

Vreti sa va (re)mobilati locuinta?

Haideti sa discutam despre proiectul dvs.!

Date Identificare

MOBPROIECT - Mobila la comanda Bucuresti, Ilfov & Calarasi

S.C. LIMITLESS MOB S.R.L.
CUI: 47819843
Reg. Com.: J51/203/2023

Ne gasiti si aici